Kako je Đukanović odgovorio na „nezgodno pitanje“ u TV intervjuu

© AP Photo / Risto BozovicMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović tvrdi da ne zna ko će biti kandidat te stranke na predstojećim predsedničkim izborima u Crnoj Gori, ali je dodao da će nastaviti da se bavi i politikom i biznisom, ako on ne bude bio kandidat.

„Zbog obaveza prema partiji moraću da ostanem u politici. Ipak, već godinu dana politikom se ne bavim profesionalno. Pitanje o kandidatu naše partije na izborima je i dalje otvoreno“, naveo je Đukanović u intervjuu u emisiji „Argument“ na televiziji „Pink Crna Gora“. Đukanović je ovo rekao odgovarajući na pitanje u stalnoj rubrici „nezgodno pitanje“.

Na pitanje da li se oseća bezbedno u svojoj državi, lider DPS-a kaže da o njegovoj bezbednosti brine država i da misli da je to dovoljno.

Kazao je i da prati suđenje za „državni udar“, kao i da ga sve ono što pročita u štampi i na portalima ne iznenađuje.

Stefan Nemanja - Sputnik Srbija
Nemanjići su okupatori: Crna Gora bi da se vrati „katoličkim korijenima“

„Budimo strpljivi, sačekajmo šta će biti epilog procesa. Kakva god bila presuda ovo je jasna opomena svima da je nemoguće rušilački delovati protiv države, a da to prođe neopaženo“, dodao je on.

Govoreći o bojkotu Parlamenta, Đukanović je kazao da je „za vreme dok Demokratski front bojkotuje Parlament, a vode se kao poslanici potrošeno preko tri miliona evra“.

„DF je zavukao ruke u džep građana, jer se za taj novac moglo otvoriti makar tri-četiri srednja preduzeća, a koliko bi tek ljudi bilo zaposleno. Ali na ovaj način se pokazuje da smo pravna država, znači svako je nevin dok se ne dokaže suprotno. Zbog toga deo vremena provode u sudnici, a ne tamo gde im je i mesto — u Parlamentu“, istakao je lider DPS-a.

Kako je kazao, opozicija više od svega voli da vidi sebe na vlasti.

„Verovao sam da ćemo nakon referenduma imati bolju opoziciju i da će pretendovati da život učine boljim. Međutim, i dalje su nastavili da negiraju nezavisnost. Problem je što nemamo atmosferu u kojem će izbori biti rutinska procedura. Prilično je to razumljivo, jer su tenzije na političkoj sceni podignute nakon parlamentarnih izbora prošle godine. Bojkot opozicije je to uslovio, a drugi deo opozicije se oslonio na zapadne metode“, istakao je Đukanović.

Milan Knežević - Sputnik Srbija
Đukanović najavljuje diktaturu u Crnoj Gori (video)

Prema njegovim rečima, evidentno je da bojkot ugrožava integritet Crne Gore.

„Opozicija želi da stvori utisak o krizi kako bi legitimisali svoje rušilaštvo i zaposeli vlast. Ipak, snažno verujem da će Crna Gora izaći iz ove krize. Podele su velike i istorijske, ali imamo moć i nadam se da ćemo ih premostiti“, poručio je Đukanović.

On je dodao da će rezultati izbora u četiri opštine biti impuls za pobedu proevropske politike na predsedničkim izborima.

„U kampanji pred lokalne izbore opozicija nijednom nije propustila priliku da besomučno blati DPS. Nije opozicija bila tu kad je sačuvan mir i kad je Crna Gora sačuvana od bombardovanja. Ako bi oni došli na vlast poništili bi odluku o evropskom putu i nezavisnosti, jer veruju da je to najveći ključni greh naše partije“, naveo je Đukanović.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala