Tramp o Tilersonu: Testovi inteligencije će pokazati ko je pametniji

© AP Photo / Alex BrandonPredsednik SAD Donald Tramp i državni sekretar Reks Tilerson tokom sastanka sa kineskim predsednikom Si Đinpingom na Floridi
Predsednik SAD Donald Tramp i državni sekretar Reks Tilerson tokom sastanka sa kineskim predsednikom Si Đinpingom na Floridi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp nagovestio je da je pametniji od državnog sekretara Reksa Tilersona, rekavši u intervjuu za magazin „Forbs“ da bi Tilerson i on trebalo da uporede „testove inteligencije“, ukoliko ga je državni sekretar nazvao „moronom“.

„Mislim da su to lažne vesti. Ali, ako je to uradio, pretpostavljam da ćemo morati da uporedimo testove inteligencije. I mogu da vam kažem ko će pobediti“, rekao je Tramp za „Forbs“.

Američki državni sekretar Reks Tilerson na zasedanju Saveta bezbednosti UN u Njujorku - Sputnik Srbija
Tilerson negira da je Trampa nazvao moronom

Trampov odnos sa Tilersonom našao se u žiži javnosti prošle nedelje, zbog izjave potpredsednika SAD Majka Pensa da je Tilersona morao da odgovori od ostavke i da je državni sekretar Trampa nazvao „moronom“.

Tilerson je na to rekao da nikada nije razmatrao ostavku, ali se nije osvrnuo na uvredu koju je navodno uputio Trampu. Njegova portparolka je potom saopštila da on ne koristi takve izraze, prenosi AP.

Tramp i Tilerson bi danas trebalo da ručaju u Beloj kući, zajedno sa ministrom odbrane Džejmsom Matisom. Stejt department nije komentarisao tu vest.

Ponekad se činilo da Tramp podriva Tilersonove izjave o nekim od najosetljivijih tema nacionalne bezbednosti SAD, uključujući Iran i Severnu Koreju, dok se Tilerson žalio da ga je Bela kuća sprečila u uspostavljanju ključnih sastanaka, navodi AP.

Uprkos tome, Tramp je prošle nedelje rekao novinarima da ima „apsolutno poverenje“ u Tilersona.

Na kritike da podriva Tilersona time što se njegove objave na Tviteru neretko kose sa trenutnim diplomatskim naporima, Tramp je u intervjuu za „Forbs“ odgovorio:

„Ne podrivam. Naprotiv, smatram da jačam autoritet.“

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala