Tilerson negira da je Trampa nazvao moronom

© AP Photo / Julie JacobsonAmerički državni sekretar Reks Tilerson na zasedanju Saveta bezbednosti UN u Njujorku
Američki državni sekretar Reks Tilerson na zasedanju Saveta bezbednosti UN u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državni sekretar SAD Reks Tilerson rekao je da je izveštaj En-Bi-Sija u kom se tvrdi da je on rekao da je predsednik SAD Donald Tramp „moron“, „potpuna besmislica“.
Američki državni sekretar Reks Tilerson na konferenciji za medije u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Stejt department: Tilerson nema nameru da se povuče

Upitan da prokomentariše izveštaj En-Bi-Sija, on je rekao da se „ne bavi takvim besmislicama“.

Državni sekretar SAD rekao je ranije danas da nikada nije razmišljao o napuštanju pozicije državnog sekretara SAD, dodavši da su svi navodi koji tvrde drugačije „pogrešni“.

Nakon što je En-Bi-Si njuz objavio izveštaj da je Tilerson na pragu da podnese ostavku, on je izdao saopštenje u kome je demantovao navode En-Bi-Sija.

En-Bi-Si takođe tvrdi da je Tilerson rekao da je predsednik SAD Donald Tramp „moron“ nakon sastanka u Pentagonu 20. jula ove godine, prenosi AP.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da televizija En-Bi-Si njuz treba da se izvini zbog saopštenja da je državni sekretar nameravao da dâ ostavku zbog neslaganja sa Belom kućom.

​„Priču En-Bi-Si njuza su potpuno opovrgli državni sekretar Tilerson i potpredsednik (SAD Majk) Pens. Ovo su lažne vesti. Oni (zaposleni na televiziji) bi trebalo da se izvine Americi“, napisao je Tramp na Tviteru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala