Izbeglice u mafijaškim kućama

© REUTERS / Michael DalderMigranti
Migranti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradske vlasti Rima razmatraju mogućnost da u objektima konfiskovanim od mafije smeste migrante, pri čemu ovaj potez dolazi nakon kritika na račun policije zbog nasilnih sukoba koji su izbili kada su pokušali da isele jednu zgradu u kojoj su se nalazili azilanti.

Gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi rekla je da gradske vlasti prave mapu oduzetih nekretnina kako bi utvrdili da li su neke od zgrada pogodne za privremeni smeštaj, navodi AP.

Izbeglice u Tripoliju - Sputnik Srbija
Sedam lidera dogovorilo novu migrantsku politiku

Prvi spisak od 200.000 potencijalno dostupnih stanova trebalo bi da gude gotov do 31. oktobra, navela je gradonačelnica na Fejsbuku.

Rimski zvaničnici i policija oštro su kritikovani nakon što su policajci upotrebili vodene topove protiv azilanata prošle nedelje. Migranti, mahom iz Eritreje i Etiopije, kampovali su na trgu u centru grada nakon što su nasilno iseljeni iz zgrade u kojoj su živeli od 2013., podseća AP.

Policija je navela da je intervencija bila neophodna pošto su migranti imali kanistere za kuvanje na gas i drugi zapaljivi materijal.

Agencija UN za izbeglice osudila je iseljenje, posebno s obzirom da im nije obezbeđen adekvatan alternativni smeštaj.

Rađi je danas branila akciju policije i navela da grad neće tolerisati ilegalne naseljenike. Ona je procenila da su oni zauzeli oko 100 zgrada širom Rima.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala