Moskva: Medijska šizofrenija zbog „tajnih“ susreta Putina i Trampa

© AP Photo / Evan VucciMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik SAD Donald Tramp i američki državni sekretar Reks Tilerson na sastanku u Hamburgu
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik SAD Donald Tramp i američki državni sekretar Reks Tilerson na sastanku u Hamburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp su razgovarali na marginama samita G20 u Hamburgu, nije bilo „tajnih“ sastanaka i tvrditi tako nešto je potpuno apsurdno, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Rukovanje predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa na sastanku u okviru samita G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Misterija: Da li je održan drugi sastanak Putina i Trampa

Peskov je dodao da su lideri govorili i tokom ručka, razmenjivali mišljenja, ali to ne može da se nazove posebnim sastankom.

„Upotreba izraza kao što je neki ’tajni‘ ili ’poverljivi‘ sastanak samo izaziva potpuno čuđenje i nerazumevanje, zato što je postojao zvanični, preko diplomatskih kanala unapred dogovoreni bilateralni sastanak predsednika Putina i Trampa. A zatim su na marginama samita u više navrata razmenjivali mišljenja, razmenili par reči, to jest, to je bila komunikacija tokom nekoliko dana. Nije bilo nikakvih tajnih sastanaka i tvrditi tako nešto je potpuno apsurdno“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.

„Oni su zaista imali priliku da razgovaraju tokom ručka. U stvari, nastavili su da razmenjuju mišljenja o onim temama koje su bile na bilateralnom sastanku, ali predstavljanje toga kao nekog posebnog sastanka koji pokušavaju od nekoga da sakriju — to je ispoljavanje iste one šizofrenije“, dodao je on.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders izjavila je da su predsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin nakratko popričali tokom zvanične večere u Hamburgu i da su saopštenja američkih medija o „tajnom“ sastanku dvaju lidera nastavak antiruske histerije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Kremlj: Uslovljavanja oko diplomatske imovine su neprihvatljiva

„To je bila zvanična večera koju je organizovala kancelarka Merkel. Tamo je bilo više od četrdeset ljudi. Oni su nakratko razgovarali tokom zvanične večere“, rekla je Sandersova.

Ona je dodala da je apsurdno govoriti da je ovaj sastanak bio tajni.

Odgovarajući na pitanje da li su lideri razgovarali o sankcijama, ona je još jednom ponovila izjavu Bele kuće da su oni razgovarali samo o sankcijama vezanim za navodno „mešanje“ Rusije u američke izbore. 

Ranije su mediji su javili da su Putin i Tramp navodno održali „tajni“ sastanak na G20 u Hamburgu i da je razgovor trajao oko sat vremena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala