Misterija: Da li je održan drugi sastanak Putina i Trampa

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaRukovanje predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa na sastanku u okviru samita G20 u Hamburgu
Rukovanje predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa na sastanku u okviru samita G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp se još jednom naljutio na rad američkih medija, ovog puta zbog objava o njegovom drugom sastanku sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u okviru samita „Velike dvadesetorice“, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.
Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp na samitu G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Amerikanci ne veruju da je Tramp u stanju da pregovara sa Putinom

„Lažne vesti o tajnom sastanku sa Putinom na G20 su bolesne. Angela Merkel je pozvala sve lidere. Mediji su to znali. I večeru lidera G20 oni predstavljaju kao nešto zlokobno“, napisao je Tramp na Tviteru.

List „Vašington post“, pozivajući se na izvor u Beloj kući saopštio je da je razgovor Putina i Trampa održan sredinom večere koja je bila organizovana za šefove država i njihove supruge. Kako je saopštio sagovornik lista, predsednik SAD je ustao sa svog mesta i seo pored Vladimira Putina, nakon čega je počeo razgovor.

Bela kuća je reagovali i na pojavu vesti i napisa u medijima o „tajnom“ sastanku Trampa i Putina, koji je Vašington navodno želeo da sakrije od javnosti. U administraciji predsednika SAD ove optužbe su nazvali „podlim i apsurdnim“, a sam razgovor dvojice lidera „kratkim“, javio je Rojters, pozivajući se na predstavnika Bele kuće.

Ranije je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio da su predsednici imali i druge prilike za razgovor, pored glavnog bilateralnog sastanka. Između ostalog, i pre i nakon zvaničnog sastanka, kao i za vreme ručka.

Do skandala oko „tajnog sastanka“ Donalda Trampa i Vladimira Putina došlo je nakon što je rukovodilac međunarodne firme za konsalting „Jurejža grup“ Jan Bremer dao intervju „Blumbergu“. Tom prilikom on je saopštio da su dva lidera razgovarala oko sat vremena nakon prvog zvaničnog sastanka. Mnogi mediji su akcenat stavili na to da Bela kuća ranije nije obavestila javnost o održavanju tog sastanka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala