Nemački političar: Zapad će uskoro razgovarati sa Rusijom na ravnopravnoj osnovi

© AP Photo / apn Photo/Frank HormannPremijer nemačke savezne države Meklenburg – Zapadna Pomeranija Ervin Zelering
Premijer nemačke savezne države Meklenburg – Zapadna Pomeranija Ervin Zelering - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zapad treba da se vrati na „razuman dijalog“ sa Rusijom i reši postojeće probleme sa Moskvom „na ravnopravnoj osnovi“, izjavio je u intervjuu za nemački časopis „Virtšaft+Markt“ premijer savezne države Meklenburg—Zapadna Pomeranija Ervin Zelering.
Pisac Hanes Hofbauer - Sputnik Srbija
Pet razloga za zapadnu rusofobiju

Nemački političar je uveren da će vrlo brzo zapadne zemlje ponovo početi da rade sa Rusijom „po partnerskim uslovima“.

Antiruske sankcije nisu donele željeni rezultat, već su samo nanele štetu Zapadu, izjavio je Zelering u intervjuu za „Virtšaft+Markt“.

„Veoma se nadam da ćemo se vratiti ka razumnom dijalogu (sa Rusijom) i da ćemo na ravnopravnoj osnovi rešavati probleme koji, naravno, postoje“, istakao je Zelering.

Prema mišljenju premijera savezne države Meklenburg—Zapadna Pomeranija, na Zapadu raste svest o tome da je „neophodno da se napusti politika eskalacije i retorike hladnog rata“.

Sa protesta u Venecueli - Sputnik Srbija
Kosačov: Tri pretnje savremenom svetu

„Moramo ponovo početi da radimo sa Rusijom po partnerskim uslovima i ja sam siguran da ćemo se vrlo brzo vratiti na ovaj stil saradnje“, konstatovao je Zelering.

Nemački političar je podsetio da će se ove godine u Sankt Peterburgu održati veliki nemačko-ruski ekonomski forum. „Imam utisak da u poslednje vreme ne postoje negativni naslovi i niko ne diže graju zbog činjenice da mi na njemu (forumu) učestvujemo.“

„Mi smo fokusirali naše napore u one oblasti privrede na koje se sankcije ne odnose. Štaviše, radimo na stvaranju dobre polazne osnove na osnovu koje će se graditi međusobna saradnja kada sankcije budu ukinute“, naglasio je Ervin Zelering.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala