Bela kuća: Odluka Kine da ne blokira rezoluciju o Siriji — Trampova pobeda

© AP Photo / Andrew HarnikPortparol Bele kuće Šon Spajser u Vašingtonu
Portparol Bele kuće Šon Spajser u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluka Kine da se uzdrži od glasanju o nacrtu rezolucije Saveta bezbednosti UN o Siriji, koji su predložili Vašington, London i Pariz, predstavlja „ogromnu pobedu“ predsednika SAD Donalda Trampa, izjavio je portparol Bele kuće Šon Spajser.
Savet bezbednosti u Ujedinjenim nacijama - Sputnik Srbija
Rusija blokirala rezoluciju o Siriji u Savetu bezbednosti UN

Kina se u sredu uzdržala od glasanja o nacrtu rezolucije, čiji su autori sirijskim vlastima pripisali odgovornost za hemijski napad u sirijskom Idlibu. Spajser je u tome video podršku Pekinga.

„Dobijanje podrške Pekinga je velika diplomatska pobeda predsednika i zemlje“, rekao je on na televiziji „Foks njuz“.

Spajser je istakao da je nedavno na Floridi Tramp imao produktivan sastanak sa predsednikom Si Đinpingom. Prema njegovim rečima, to je omogućilo da se „obnove odnosi“ dve zemlje.

Govoreći o odluci Rusije da blokira tu rezoluciju, Spajser je rekao da smatra da je „Rusija izolovana u svom stavu o Siriji“. On je dodao da je „Sirija okružena veoma malom grupom zemalja koje je podržavaju, od kojih većina, osim Rusije, predstavljaju propale države“.

Koalicija na čelu sa SAD optužila je sirijske vlasti da su upotrebile hemijsko oružje u Idlibu. Američka vojska izvela je raketni napad na sirijski aerodrom bez pružanja dokaza.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala