Rubio: Bio sam meta napada ruskih hakera

© AP Photo / Harrison McClaryAmerički senator Marko Rubio
Američki senator Marko Rubio - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši kandidat za predsednika SAD, senator Marko Rubio, izjavio je da su sa ruskih Aj-Pi adresa pokušani hakerski napadi na računare članova njegovog bivšeg predizbornog štaba.
Senator Lindzi Grejem na konferenciji u Kapitol hilu - Sputnik Srbija
I dalje bez dokaza, Senat raspravlja o mešanju Rusije u izbore

„U julu 2016. godine, ubrzo nakon što sam najavio da ću se kandidovati za američki Senat, bivši članovi mog predizbornog štaba na predsedničkim izborima, koji su imali pristup poverljivim informacijama moje kampanje, bili su meta napada sa Aj-Pi adresa sa nepoznatih lokacija u Rusiji. Ovi napori nisu bili uspešni“, rekao je Rubio na raspravi u Senatu.

„Takođe saopštavam Komitetu da je u poslednja 24 sata, juče oko 10.45 časova, učinjen pokušaj hakerskih napada bivših saradnika mog predizbornog štaba koji su imali pristup unutrašnjim informacijama, ponovo sa Aj-Pi adresa na nepoznatom mestu u Rusiji. Ovaj pokušaj takođe je bio neuspešan“, dodao je Rubio.

Rasprava u Senatu posvećena je „mešanju Rusije“ na izborima u SAD 2016. godine. Rubio je pretendovao na nominaciju Republikanske partije za predsednika, ali je izgubio od Donalda Trampa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala