Obradović mladima: Nema tog tuđeg neba koje izgleda kao srpsko

© Foto : DveriBoško Obradović
Boško Obradović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednički kandidat Dveri Boško Obradović razgovarao je u Domu omladine u Beogradu sa mladim ljudima, kojih je bilo preko 150, koji su mu iznosili svoje stavove, postavljali pitanja, tražili savete, kako da žive i rade u Srbiji, sa sistemom koji im ne da da se ostvare.

„Zato ostajem ovde. Zato nema tog tuđeg neba, koje može da izgleda kao srpsko nebo. Nema te vode. Nema te hrane. Nema tih ljudi. Nema tih ljubavi. Nema te lepote. Nema tog uživanja, ako hoćete, a hoćemo uživanje i u ovome životu, jer smo rođeni i za to. Kao što smo rođeni i za neku moralnu odgovornost i za neki identitet i neku borbu, od koje nema odstupanja.

Polaganje zakletve - ilustracija - Sputnik Srbija
Danas, kada postajem predsednik — kršiću Ustav!

Obradović je mladima poručio da ne odustaju, da ne beže iz zemlje, da se ne plaše izazova, ali i da ne ćute i ne trpe poniženje i uvrede.

On je poručio mladima da ne dozvole da ih ovi prevaranti, pljačkaši, lopovi i izdajnici teraju sa sopstvenih ognjišta.

„Nema obećane zemlje van svoje zemlje. Nema sreće van svoje države. Obišao sam više od šezdeset srpskih zajednica u Evropi, Americi, Kanadi, Australiji, Južnoj Africi.

„Dobro poznajem kako žive naši ljudi u inostranstvu. Živeo sam sa njima. Nisam odsedao u hotelima. Živeo sam sa njima, sa njihovim porodicama, u njihovim porodičnim domovima. Video sam tu nostalgiju. Video sam taj osećaj neispunjenosti. Taj osećaj, da je sve to lepo. I lepa je ta kuća i nov je taj auto i dobar je taj bankovni saldo, ali ima nešto što nije dobro, što nije dovoljno srećno, što te golica i pravi problem, da jednostavno si nešto promašio. Da nešto nije kako treba. A to je svoja otadžbina, to je svoja zemlja… taj osećaj života, koji ne možeš da nađeš na nekom drugom mestu i ne možeš da ga odglumiš, i ne možeš da ga kupiš za pare“, zaključio je predsednički kandidat Dveri.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala