Prvi turistički vodič o Srbiji za Ruse

© Flickr / Rudolf GetelĐavolja varoš na Radan planini
Đavolja varoš na Radan planini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi turistički vodič o Srbiji na ruskom jeziku u izdanju „Poliglota“ predstavljen je danas na Beogradskom sajmu knjiga. Osim u Rusiji, vodič o Srbiji je u prodaji i na tržištima Belorusije, Ukrajine i Kazahstana, kao i u internet prodaji.

Prema rečima ministra Rasima Ljajića, vodič za rusko tržište je ono što je nedostajalo i što je traženo od strane „naših ruskih prijatelja i ruskih građana“, piše u saopštenju Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija.

„Zadovoljstvo mi je što smo danas na štandu Ruske Federacije i što imamo priliku da po prvi put, na celovit način, predstavimo turistički vodič na srpskom jeziku, u kojem su predstavljeni turistički potencijali Srbije“, izjavio je Ljajić.

Sajam turizma u Moskvi. - Sputnik Srbija
Tesla, planine, banje i manastiri na sajmu u Moskvi

Obraćajući se prisutnima, Ljajić je izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim brojem ruskih turista koji su posećivali Srbiju. Prošle godine taj broj je iznosio nešto više od 40.000, što je zanemarljivo imajući u vidu sa jedne strane potencijale Srbije u turističkom smislu i sa druge strane „veliki interes naših ruskih prijatelja“, ocenio je srpski ministar.

„Ovo je samo početak jedne kampanje, jer rusko tržište je za nas jedno od najznačajnijih emitivnih tržišta i mi pokrećemo čitav niz drugih aktivnosti u elektronskim i štampanim medijima, kao i veliku onlajn kampanju“, zaključio je Ljajić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala