Dilma Rusef: Sama neću otići sa vlasti

© AFP 2023 / EVARISTO SA Dilma Rusef predsenica Brazila
Dilma Rusef predsenica Brazila - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Brazila Dilma Rusef, koja je privremeno sklonjena sa funkcije odlukom Senata, izjavila je juče da neće dobrovoljno otići sa vlasti.
Dilma Rusef predsenica Brazila - Sputnik Srbija
Dilma Rusef: Mojom smenom hoće da zataškaju korupciju

„Neću se predati, ja imam čast i dostojanstvo“, rekla je predsednice Brazila na sastanku sa predstavnicama feminističkog pokreta u Sao Paulu, prenosi televizija „Telesur“.

Kako je prenela agencija Sinhua, Rusefova je saopštila da se na nju vrši pritisak kako bi donela odluku da dobrovoljno ode sa vlasti.

„Tražili su od mene da podnesem ostavku i vršili pritisak, međutim, ja to nikad neću uraditi, jer mi je narod dao 54 miliona glasova“, rekla je brazilska predsednica.

Šefica brazilske države je u maju odlukom Senata uklonjena sa dužnosti na 180 dana. Potpredsednik Mišel Temer je postao privremeni vršilac dužnosti šefa države i formirao novi kabinet. U avgustu je planirana rasprava u Senatu o konačnom impičmentu Rusefove.

Pritom, jedan od glavnih inicijatora impičmenta Rusefove, bivši predsednik donjeg doma parlamenta Brazila Eduardo Kunja, prošlog četvrtka je sam podneo ostavku sa ove funkcije. Ranije je Vrhovni sud Brazila lišio Kunju nadležnosti zbog pokušaja mešanja u istragu o korupciji koja se vodi protiv njega.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala