Hrvatski Srbi na saslušanju zbog trgovine mandatima

© AFP 2023 / Hrvoje PolanMilorad Pupovac
Milorad Pupovac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Trojica funkcionera Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović, Milorad Pupovac i Mile Horvat i dvojica članova Mosta nezavisnih lista saslušani su posle podne u policiji u vezi sa istragom koju je naložio Uskok, a povodom navodnih pretnji, pritisaka i trgovine mandatima u pokušaju da se sastavi saborska većina i nova vlada.

Most su predstavljali portparol Nikola Grmoja i gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić.

„Bio sam, dao sam izjavu i potpisao da ne mogu za medije da komentarišem sadržaj“, rekao je Grmoja, dodavši kako se u tih par slučajeva očigledno radi o trgovini saborskim mandatima.

Zoran Milanović - Sputnik Srbija
Hrvatska: Ponovljeni izbori posle izbora?

Grmoja, međutim, nije želeo da kaže na koje slučajeve trgovine mandatima misli, ali je dodao da je na razgovoru bio i gradonačelnik Omiša i član Mosta Ivan Kovačić, kao i da su se obojica na razgovoru zadržali po dvadesetak minuta.

Ni predsednik SDSS-a Milorad Pupovac nije želeo da otkrije o čemu je razgovarao s policijom.

„Sva trojica, kolege Stanimirović, Horvat i ja, razgovarali smo s predstavnicima policije, ali ne mogu reći o čemu, jer sam nakon datog iskaza potpisao da o tome neću govoriti“, rekao je Pupovac.

Uskok je u utorak objavio da je policiji naloženo da na osnovu informacija u medijima istraži eventualne pretnje i navodno kupovanje, odnosno trgovinu mandatima na koju su se neki zastupnici javno žalili.

Profesor Dejan Jović - Sputnik Srbija
Milanović sa Srbima preko Mosta pravi vladu

Na pritiske i pretnje žalio se, između ostalih, i „odbegli“ SDSS-ov zastupnik Mirko Rašković, koji je zatražio zaštitu predsednice Kolinde Grabar Kitarović tokom konsultacija na Pantovčaku, tvrdeći da su mu iz njegove stranke pretili da će mu „skinuti glavu“.

Na Raškovićeve tvrdnje Pupovac je uzvratio optužbama na račun HDZ-a da je pritiskom na Raškovića osigurao da taj zastupnik povuče potpis za Milanovića kao mandatara.

Nekoliko dana nakon tog istupa, Rašković je izašao iz SDSS-a, a Pupovac je kazao kako smatra da Raškovićev mandat pripada SDSS-u i da očekuje da ga vrati stranci, „posebno zbog toga što postoje indicije da je reč o organizovanoj pljački mandata“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala