Orban: Izbeglička kriza — levičarska zavera

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Srbija
Pratite nas
Talas izbeglica koje stižu u Evropu sa Bliskog istoka i iz Afrike mogao bi da bude deo levičarske zavere da se Stari kontinent napuni glasačima koji su skloni levici, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

Njegova antiimigraciona retorika i podizanje ograda na granici u cilju sprečavanja ulaska izbeglica koje beže pred ratovima i siromaštvom su ga u Mađarskoj učinili još popularnijim nego ranije, preneo je Rojters.

Viktor Orban - Sputnik Srbija
Orban: I Soroš kriv za izbegličku krizu

„Nisam dovoljno hrabar da sa sigurnošću o ovome govorim javno, ali ne mogu da se otmem utisku da iza svega stoji jedan master plan“, rekao je Orban u intervjuu švajcarskom časopisu „Veltvohe“.

Mađarski premijer se pozvao na eseje „evropskih levičara i radikalnih američkih demokrata“, koji predviđaju rađanje evropske superdržave, na štetu tradicionalnih nacionalnih država.

„Izbeglička kriza predstavlja priliku. Sve indikacije i dosadašnje iskustvo ukazuju na to da će ogromna većina tih izbeglica glasati za levicu kad postanu građani Unije, tako da ovo predstavlja uvoz budućih glasača levice u Evropu“, istakao je Orban.

Na pitanje novinara zašto su konzervativci poput Angele Merkel prihvatili izbeglice dobrodošlicom, Orban je rekao: „Mnogi od nas se to isto pitaju. Nemačka je ključna. Kada bi Nemci sutra rekli: ’Puni smo, to je to‘, priliv bi momentalno prestao“.

On je dodao i da sumnja da su ruke Angele Merkel vezane zbog njene koalicije sa socijaldemokratama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala