Orban: I Soroš kriv za izbegličku krizu

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mađarski premijer Viktor Orban optužio je levičare, finansijere, aktiviste, ali i američkog milijardera Džordža Soroša, da snose odgovornost za aktuelnu izbegličku krizu u Evropi.

„Ovom invazijom (migranata) sa jedne strane upravljaju krijumčari, a sa druge oni aktivisti (za ljudska prava) koji podržavaju sve ono što slabi nacionalne države“, rekao je Orban državnom radiju Mađarske.

Džordž Soroš - Sputnik Srbija
Zašto Soroš želi da izbeglice naseli u Evropi

Ovaj zapadni način razmišljanja i mreža aktivista su možda najbolje predstavljeni u liku Džordža Soroša, dodao je on.

Prema Orbanovim rečima, ako se „ne izborimo za Evropu, onda će se ostvariti snovi nekih finansijera, transnacionalnih aktivista i funkcionera koje niko nije birao“.

On je, takođe, ukazao da je evropska levica radila na podrivanju nacionalnih država u korist međunarodnih i kosmopolitskih zajednica.

„Teško je zamisliti da velike evropske države sa ogromnim funkcionalnim obaveštajnim službama nisu bile spremne za priliv nekoliko hiljada izbeglica u Evropu“, napomenuo je on.

Ono što se danas dešava, kako je rekao, nema demokratsku osnovu, a Evropska unija se od organizovane institucije kreće ka anarhiji.

„Ljudi u Evropi počinju da se bude i shvataju da je imigracija kulturološko pitanje i da je naš identitet ugrožen“, zaključio je Orban.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala