Lečenje zavisnosti od video-igara „pravom borbom“ (video)

© Flickr / Katie MollonVideo-igrice
Video-igrice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kineska praksa može biti rešenje za roditelje čija deca pate od zavisnosti od video-igara. U azijskoj zemlji deca zavisna od takvih zabava imaju priliku da budu poslata u vaspitno–popravni dom u vojnom stilu, da se igraju pravim puškama.

Podmornica Kursk - Sputnik Srbija
Tragedija Kurska — poljska video-igrica koja je uzbunila mnoge (video)
Vojna baza za obuku Sičen, koja se nalazi na periferiji Pekinga, samo je jedan od 250 kampova za decu zavisnu od interneta i video–igara u Kini.

„Danas su mnoga deca potpuno zavisna od pametnih telefona i kompjuterskih igara. Ali ovde nije dozvoljeno da koriste elektronske uređaje“, objašnjava gospodin Đijang, osnivač baze.

Mesta u popravnoj ustanovi su popunjena tokom sezone godišnjih odmora. Za borbu protiv zavisnosti od virtuelne realnosti kod dece između 6 i 13 godina, oni su ponudili intenzivno petodnevno iskustvo koje uključuje niz borbenih misija.

Boravak u kampu podrazumeva potpuni vojni stil života i posebno prilagođene programe. Deca izvode vežbe sa puškama, praktikuju kung fu i obavljaju druge tipove vojne obuke.

Iako se u pauzama deci drže predavanja o kineskoj istoriji, intelektualni razvoj nije prioritet u ovoj vojnoj školi — sve se svodi na vežbe fizičke snage.

„Umesto fokusiranja na teško učenje, roditelji ove dece se nadaju da će se razviti ličnost svoje dece i njihovu nezavisnost kroz vojnu obuku“, kaže osnivač i bivši vojnik Narodnooslobodilačke vojske Kine.

Istina je da ova ideja funkcioniše: deci ne smeta prolazak kroz toliko ’problema‘.

„Zaista mi se sviđa vojni kamp, jer ovde mogu da se igram kao u igrama ’Kanter strajku‘ ili kao u igricama sa tenkovima. I to je mnogo zabavnije od video–igara, jer je u realnom životu“, kaže jedan učenik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala