Kavazović: Ono malo Vučićevog stida nije ništa naspram bola majki Srebrenice

© REUTERS / DADO RUVICAleksandar Vučić na komemoraciji u Potočarima
Aleksandar Vučić na komemoraciji u Potočarima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Duhovni poglavar muslimana Bošnjaka u BiH Husein Kavazović izjavio je danas da se napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima nije smeo dogoditi, ali da ta mala količina stida koju je on doživeo nije ništa u poređenju sa količinom boli koju godinama nose majke Srebrenice.
Bil Klinton u Srebrenici - Sputnik Srbija
Klinton i srebrenička demokratija

Uveren je da iza, kako kaže, incidenta koji se dogodio premijeru Vučiću ne stoje Srebreničani.

„Bol i tuga su veliki, a kao što sam i kazao, nekad u toj boli ljudi izgube prisebnost, mislim da mi treba da ostanemo dostojanstveni u našoj boli i veri, a na muslimanu je da poštuje svakoga ko je došao na dženazu“, rekao je Kavazović uveren da su srpskog premijera napali neki koji su došli u Potočare, preneo je portal „Dnevnog avaza“.

S druge strane, kako je naveo Kavazović, ako već hoćemo kazati, i ta „mala količina stida koju je juče mogao premijer Srbije ovde doživeti nije ništa u poređenju s količinom boli koju majke godinama nose u Srebrenici“.

Telohranitelji štite Aleksandra Vučića prilikom napada u Srebrenici - Sputnik Srbija
Vučić, Srebrenica, kamenica

„Mislim da će on (Vučić) ovo razumeti i da će nastaviti u duhu onoga što je kazao, a to je da se između Bošnjaka i Srba treba dogoditi pomirenje. Ako to bude razumeo u svemu ovome, biće dobro, a ako ne, mi ćemo nastaviti svojim putem, dostojanstveno“, rekao je Kavazović, koji je juče u toku napada na Vučića pozivao Bošnjake na mir rekavši:

„Nemojmo dozvoliti onima koji su bol prouzrokovali da danas budu ovde iznad našeg dostojanstva. Ostanimo dostojanstveni kao muslimani to je naša obaveza prema našoj veri.“

Premijer Vučić sa delegacijom Srbije juče je brutalno napadnut kamenicama po izlasku iz Memorijalnog centra, gde je došao da oda poštu nevinim srebreničkim žrtvama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala