Šešelj ispred Parlamenta, Dveri držale pomen Srbima

© Tanjug / Dragan StankovićVojislav Šešelj ispred Skupštine
Vojislav Šešelj ispred Skupštine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici Pokreta Dveri zapalili su danas u Crkvi svetog Marka u Beogradu sveće za pomen svim stradalim Srbima, a ispred Skupštine Srbije došao je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Kako su javili reporteri Tanjuga, Šešelj je došao ispred zgrade Parlamenta, gde je okružen policajcima, dok je oko tridesetak pristalica radikala i Srpskog sabora Zavetnici okupljeno malo dalje.

Masa gađa Vučića u Srebrenici - Sputnik Srbija
Vučić pogođen kamenom u glavu u Potočarima (video)

Oni su nosili transparente na kojima piše „Dosta laži — Potočari“ i majice sa obeležjima Srpske radikalne stranke.

U blizini zgrada Predsedništva i Skupštine Srbije, kao i u Pionirskom parku, prisutne su pojačane policijske snage i Žandarmerija.

Inače, policija je juče zabranila sve skupove koji su bili planirani za danas, na godišnjicu Srebrenice, pošto su desničarske organizacije i nevladine organizacije planirale okupljanja na istom mestu, ispred Parlamenta.

U Crkvi svetog Marka, pristalice Dveri zapalile su sveće za sve stradale Srbe u srebreničko-podrinjskom kraju od 1992. do 1995. godine, ali i Srbe stradale tokom Prvog i Drugog svetskog rata.

Komemoracija u Potočarima - Sputnik Srbija
Klinton zahvalio Vučiću što je došao u Srebrenicu

Oni su želeli da prošetaju do Skupštine Srbije kako bi se poklonili takozvanom „srpskom zidu plača“, ali pošto im nakon razgovora sa policijom to nije dozvoljeno, razišli su se.

Oni su nosili transparente na kojima piše „EU rezolucije su rezultat prostitucije“.

Član starešinstva Dveri Boško Obradović rekao je novinarima da srpski narod nije osvajački, genocidan i zločinački, već da je upravo on tri puta preživeo genocid u 20. veku.

„Sramota je takav narod etiketirati kao genocidan“, rekao je Obradović, koji je naveo da je od 1992. do 1995. godine u srebreničko-podrinjskom kraju ubijeno 3.267 Srba, među kojima mnogo žena i dece, od strane muslimanskih snaga predvođenih Naserom Orićem.

Mogerinijeva izrazila podršku dvojici premijera za dalji napredak na putu ka Evropskoj uniji - Sputnik Srbija
Mogerinijeva: Srebrenica je sramota Evrope

Obradović smatra i da su srpske žrtve danas zanemarene i da se negiraju.

On je ocenio i da je odlazak u Potočare zvaničnika Srbije „direktno učestvovanje protiv svog naroda“.

Govoreći o Republici Srpskoj, on je rekao da je jedan od ciljeva i da se njoj pripiše etiketa genocidnosti, kako bi bila ukinuta.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska je najveća srpska nacionalna pobeda u poslednjih sto godina i Beograd ne sme da je se odrekne, kao što se odrekao Kosova i Metohije.

Predstavnici Dveri će, kako je najavio, sutra otići u srpsku crkvu u Srebrenici i obići srpska vojnička groblja u srebreničko-podrinjskom kraju.

Obradović tvrdi da je njemu i drugim predstavnicima Dveri sinoć zabranjen izlaz iz Srbije kad su krenuli na promociju knjige u Skelane u Republici Srpskoj.

On je istakao da srpski narod nije narod koji kleči, puzi i leži ispred Skupštine Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala