Nemiri u kampu za migrante u Mađarskoj

© AP Photo / Zoltan Gergely KelemenMigranti u Mađarskoj
Migranti u Mađarskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemiri u kampu za migrante u Debrecinu, izbili su na verskoj osnovi, kada je jedan migranat od drugog oteo Kuran, bacio ga na zemlju i počeo da ga gazi, saopštila je Mađarska policija. Jedan policajac je povređen.

Policija precizira da su nemiri izbili danas oko 14.20 sati između dvoje migranata smeštenih u kampu, kada je jedan od drugog oteo kuran u kojem se, prema informacijama očevidaca, nalazilo 200 evra, bacio ga na zemlju i počeo da gazi svetu knjigu muslimana.

U njihov konflikt se uključilo više stotina migranata koji su takođe smešteni na istom mestu, a nemiri su se prelili i na susednu ulicu, gde su migranti počeli da ruše i pale kante i oštećuju automobile.

Reagovale su jake snage policije sa 154 policajca, upotrebile suzavac i razdvojile sukobljene migrante, i potisnule nazad u kamp, navodi se u saopštenju policije.

Srpska granična policija u Preševu na graničnom prelazu između Srbije i Makedonije - Sputnik Srbija
Zbog migranata pojačana kontrola - stigli i Mađari

Jedan policajac je zadobio povredu od udarca kamenom, koja je sanirana na licu mesta, a u ovom momentu policija nema informacija da li je još osoba povređeno.

Trenutna situacija u kampu, kako se navodi, je mirna, a jedna osoba je privredena u policijsku stanicu.

Policijske snage su preventivno pojačane i održavaju red i mir kako u kampu, tako i u okolini, a uviđaj i utvrđivanje štete je u toku.
Ovo je drugi sukob u kampovima za migrante u Mađarskoj, nakon što je pre nekoliko dana u kampu u Segedinu došlo do manjih nemira.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala