Bojana je već pobednica „Evrovizije“

© Foto : Tanjug/AP Photo/Ronald ZakPredstavnica Srbije na Evroviziji Bojana Stamenov
Predstavnica Srbije na Evroviziji Bojana Stamenov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef delegacije Srbije na „Pesmi Evrovizije“ Saša Mirković ocenio je pred finale tog takmičenja da je Bojana Stamenov pobednica po popularnosti. Sputnjik će večeras od 21 čas uživo pratiti finale muzičkog spektakla. Iz minuta u minut na našem sajtu i društvenim mrežama izveštavaćemo o dešavanjima u bečkoj dvorani „Štathale“.

On je istakao da ne misli uopšte da je bitan plasman, jer je ostvaren efekat da je Bojana faktički pobedila na „Evrosongu“ i pre njegovog samog održavanja.

Bojana Stamenov   peva od sedme godine - Sputnik Srbija
Bojana, tajni favorit „Evrovizije“ i nova Adel

Prema njegovim rečima, Bojana je pobednica po popularnosti i on, kao njen producent, i njena produkcijska kuća „Boeton“ već zakazuju velike koncerte u gradovima poput Pariza, Berlina i Beča, gde će zajedno sa Marijom Šerifović održati solistički koncert.

„Mislim da će to biti dobar projekat koji će Evropa dobiti od srpskih izvođača — nadam se dve pobednice Evrovizije, ako ne onda bar jedne zvanične pobednice i jedne pobednice po popularnosti“, izjavio je on Tanjugu.

Mirković je istakao da je važno što Bojana odlično govori engleski jezik, jer je velika stvar kada vas razume dve trećine sveta i kada se nosi poruka koja može da se prenese.

Istovremeno, osvrnuvši se na poruku „budi drugačiji, to je ok“, on je istakao da se ona ne odnosi samo na jednu grupu populacije.

„Za mene je lično svako od nas drugačiji i različit na svoj način. To može da bude poruka Evropi da je Srbija drugačija ili različita od njih, ali da smo tu, da postojimo i da treba da budemo deo EU“, naglasio je Mirković.

Predstavnica Srbije na Evroviziji Bojana Stamenov - Sputnik Srbija
Bojana favorit fanova Evrovizije

On je istakao da pesma ima široku lepezu poruka i svako od nas kada je sluša može da pronađe deo sebe, a to je za svaku pesmu i umetnika najbitnije, jer pesma tako živi.

Mirković je ukazao da je svojim šarmom prema medijima, dopadljivošću i ritmom pesme uspela da pridobije sve svetske medije.

On je ukazao da je retko kod od naših muzičara imao prilike da daje izjave za velike svetske medijske kuće poput Indipendenta, gde je dobila čitavu stranu, ili Bi-Bi-Sija, Bilda, RAI-a i slično.

„To znači da je to bilo jedno dobro predstavljanje Srbije“, konstatovao je Mirković dodajući da Bojana pleni i da je dobila simpatije novinara iz celog sveta koji prati „Evroviziju“.

On je rekao da sada ulazimo u drugi deo takmičenja, koji je totalno drugačija priča, sa drugom strategijom.

Prema njegovim rečima, sve je spremno za finale.

Na jučerašnjoj probi, prema njegovom mišljenju, Bojana je otpevala za 20 odsto bolje nego u prvom polufinalu, što pokazuje da je rasterećenija.

Nastup Švajcarske na Evroviziji - Sputnik Srbija
U finalu „Evrovizije“ favoriti — Srbija, Rusija, Slovenija, Estonija, Švedska i Italija

„Mislim da će biti pravi užitak da se sluša uveče“, kazao je on.

Mirković je ukazao da je u polufinalu Bojana, koja je apsolutni sluhista, imala u ušima slušalice, te je huk, koji je nastao jer je imala najveći aplauz prilikom izlaska na scenu, pokrio prvi takt.

Međutim, kako kaže, ona je odlično ušla u pesmu i izgurala je do kraja, te je imala maestralni nastup sa puno energije i šarma.

Na pitanje šta misli koja bi pesma mogla da pobedi na ovogodišnjem „Evrosongu“, brza ili balada, Mirković je istakao da ne može samo pesma da pobedi i da je mnogo činilaca u tome.

„Pesma pobeđuje 30 odsto, dobra produkcija i marketing 40 odsto, i samo lobiranje i uticaj na medijsku silu 30 odsto. Sve zajedno čini uspeh. Kod Marije Šerifović je bio slučaj da smo imali najveću razliku između prvog i drugog mesta. Sve se sklopilo. Kod Bojane se, zasad, u prvom delu sve sklopilo, a u drugom ćemo videti da li će neko uspeti da nas nadjača u svemu tome“, rekao je Mirković.

„Nadam se da neće, ali i ako uspe ništa nismo izgubili. Dobili smo lepu predstavu i nešto što se u budućnosti može nazvati jednim lepim pravim projektom koji će izaći iz Srbije. Moramo da shvatimo da u Srbiji imamo ponajviše za izvoz umetnosti i sporta“, objasnio je šef delegacije Srbije.

On je ukazao da je „Pesma Evrovizije“ značajna i za imidž zemalja-učesnica, jer može da doprinese njegovom pospešivanju.

Predstavnice Srbije i Rusije Bojana Stamenov i Paulina Gagarina - Sputnik Srbija
Srbija i Rusija u finalu "Pesme Evrovizije"

S tim u vezi, podsetio je da festival prati 1.700 novinara iz sveta koji su na licu mesta.

„Ne znam da li ima neka manifestacija osim Olimpijade koja se ograničava na jedan segment društva koja ima toliku medijsku pažnju. Ovde imamo multikulturalni dijalog, priču o mnogim stvarima. Bojana je dobila stranu u političkom delu ’Indipendenta‘, što je očaravajuće, jer dobiti stranu u tom mediju je teško za mnogo jače i dugotrajnije ličnosti na svetskoj sceni, a ne za devojku koja je došla iz jedne male sredine, pritom iz jedne normalne, obične porodice. Danas, posle 12 dana, postala je evropska zvezda broj jedan“, podvukao je Mirković.

On je ukazao da u Helsinkiju, gde je 2007. pobedila Marija Šerifović, naša delegacija nije imala takvu situaciju, već su Srbiju mediji lagano zaobilazili, što je u Beču potpuno drugačije, pošto su Bojanu mediji maksimalno prihvatili.

Jedan od najozbiljnih favorita - predstavnica Rusija Polina Gagarina izvodi himnu miru A Million Voices - Sputnik Srbija
„Evrovizija“ sledeće godine u Sočiju?

„Nadam se da će ova pesma dalje živeti i nastaviti da nosi jednu jasnu i jaku poruku celom svetu“, zaključio je Mirković.

Bojana Stamenov u sutrašnjem finalu „Pesme Evrovizije“, nastupa pod brojem 8, u prvom delu takmičenja.

Sputnjik će večeras od 21 čas uživo pratiti finale muzičkog spektakla. Iz minuta u minut na našem sajtu i društvenim mrežama izveštavaćemo o dešavanjima u bečkoj dvorani „Štathale“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala