Bojana favorit fanova Evrovizije

© REUTERS / LEONHARD FOEGERPredstavnica Srbije na Evroviziji Bojana Stamenov
Predstavnica Srbije na Evroviziji Bojana Stamenov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evrovizijsko selo u Beču bilo je danas posle podne u znaku takozvane „velike petorke“ — zemalja koje su direktni finalisti Evrosonga, a brojni okupljeni fanovi istakli su da se predstavnica Srbije Bojana Stamenov izdvojila kao favoritkinja za pobedu na takmičenju.

Među fanovima okupljenim na bečkom trgu ispred Većnice glavna tema bilo je jučerašnje prvo polufinale.

Fanovi su razmenili viđenja takmičenja i ocenili, uglavnom, da je šou bio spektakularan, ali da je rezultat bio iznenađujući, pa su tako mnogi ukazali da je iznenađenje što Danska i Holandija nisu ušle u finale.

Što se Srbije i njenog plasmana tiče, fanovi Evrovizije su jednoglasni u oceni da se Bojana Stamenov iskristalisala u pravog favorita za pobedu na Evrosongu.

© REUTERS / LEONHARD FOEGERJedan od najozbiljnih favorita - predstavnica Rusija Polina Gagarina izvodi himnu miru "A Million Voices"
Jedan od najozbiljnih favorita - predstavnica Rusija Polina Gagarina izvodi himnu miru A Million Voices - Sputnik Srbija
Jedan od najozbiljnih favorita - predstavnica Rusija Polina Gagarina izvodi himnu miru "A Million Voices"

I pored kišovitog vremena, trg ispred Većnice, na kom je postavljena velika bina, bio je prepun ljubitelja Evrovizije, koji su došli da poslušaju pevače iz zemalja koje imaju garantovano mesto u finalu i Australije, države novajlije na tom takmičenju.

Prvi je nastupio Australijanac Gaj Sebastijen sa akustičnom gitarom, animirajući publiku kako bi se malo ugrejala na hladnom vremenu.

Predstavnice Srbije i Rusije Bojana Stamenov i Paulina Gagarina - Sputnik Srbija
Srbija i Rusija u finalu "Pesme Evrovizije"

„Mi smo tako uzbuđeni što smo ove godine deo Evrovizije“, naglasio je on obraćajući se okupljenima, koje je i pohvalio što su istrajali na kiši.

Nastupila je i predstavnica Francuske Liza Anžel sa svojim i pesmama drugih poznatih pevača.

Veliku pažnju publike izazvao je nastup italijanskog tria „Il Volo“, a potom i Edurne iz Španije.

Predstavnica Nemačke An Sofi, iako je bila najavljivana, morala je da otkaže nastup u Evrovizijskom selu zbog bolesti, te je njena pesma emitovana sa velikog ekrana.

Inače, dan u Evrovizijskom selu bio je posvećen prvom pobedniku Pesme Evrovizije iz Austrije Udu Jirgensu, koji je nedavno preminuo, a čiji se hitovi i danas slušaju.

Sputnjik će u četvrtak i subotu od 21 čas direktno na sajtu i društvenim mrežama pratiti evrovizijsko takmičenje iz minuta u minut.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala