U finalu „Evrovizije“ favoriti — Srbija, Rusija, Slovenija, Estonija, Švedska i Italija

© REUTERS / LEONHARD FOEGERNastup Švajcarske na Evroviziji
Nastup Švajcarske na Evroviziji - Sputnik Srbija
Pratite nas
U bečkoj dvorani „Štathale“ završeno je drugo polufinalno veče u kom se 17 država takmičilo za deset mesta u finalu, koje će biti održano u subotu. U finale su prošli Litvanija, Poljska, Slovenija, Švedska, Norveška, Crna Gora, Kipar, Azerbejdžan, Letonija i Izrael.

Očekivano je bilo da prođu favoriti — Slovenija, Švedska i Azerbejdžan, a publiku sa Balkana verovatno je obradovao i plasman Crne Gore koju je predstavljao Knez, sa pesmom Željka Joksimovića „Adio“.

Pažnju publike naročito je izazvao nastup Letonke Aminate i Izraelca Nadava Gueđa.

Slovenci Marijetka i Rej izveli su potencijalni hit ovog leta „Here For You“, a sudeći po reakcijama, možemo očekivati da će se boriti za jedno od nekoliko prvih mesta u finalu.

Zvezda večeri ipak je bila Končita Vurst, prošlogodišnja pobednica, koja se ove večeri pojavila sa novom frizurom. Končita je ćaskala sa takmičarima i na društvenim mrežama izazvala najviše komentara.

Srbija i Rusija su se pre dve večeri plasirale u finale, koje će Sputnjik pratiti uživo u subotu od 21 čas na sajtu i društvenim mrežama. Bojana Stamenov je, za neke neočekivano, za neke očekivano, ušla na spisak favorita, a domaćini juče i danas nisu krili oduševljenje njenim glasom i nastupom.

Polina Gagarina, koja predstavlja Rusiju sa himnom miru „A Million Voices“ i dalje je po mnogima najprivlačnija pevačica festivala sa nastupom koji je scenografija dodatno učinila fascinantnim.

Lista favorita otprilike izgleda ovako: Italija, Švedska, Slovenija, Rusija, Estonija, Azerbejdžan i naravno Srbija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala