Stefanović: Janković nije svetac, što bi se plašio istrage

© Flickr / Foreign and Commonwealth OfficeMinistar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
MUP će konsultovati tužilaštvo u vezi sa ponovnim pokretanjem istrage o slučaju samoubistva prijatelja ombudsmana Saše Jankovića, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Upitan u jutarnjem programu televizije Pink kako komentariše zahteve porodice da se slučaj ponovo pokrene, Stefanović je rekao da će se konsultovati s tužilaštvom u vezi s tim, a koje će se opredeliti da li postoji osnova za ponovno pokretanje istrage.

Saša Janković - Sputnik Srbija
Janković: Neću podleći pristiscima

„Mi nemamo nikakav drugi element osim stava tužilaštva da možemo da radimo tako nešto. Ne znam da li postoji neki sudski lek, da li bi nekome mogli da se žale, ali kada je reč o MUP-u u ovom trenutku nemamo nikakve osnove da pokrenemo istragu“, rekao je Stefanović, preneo je Tanjug.

Ministar je upitao i da li je svaki negativan tekst u kojem se nešto preispituje zapravo napad, ističući da u javnosti postoje dvostruki standardi po kojima je u određenim slučajevima to napad, a u ostalim osnovana kritika.

Nebojša Stefanović i Saša Jankvović - Sputnik Srbija
Janković će tužiti Stefanovića za klevetu?

„Ne znam zašto bi se Janković plašio istrage, što provejava iz njegovih izjava. Ne znam da li je sebe doživeo svecem. Saša Janković je Saša Janković, a institucija Zaštitnika građana je institucija Zaštitnika građana. Nešto iz života Jankovića može da se dovede u sumnju, kao šte se svima od nas može dogoditi. Ne znam zašto je problem da mu se neko pitanje postavi“, rekao je Stefanović.

On je dodao i da je MUP objavio sav materijal o tom predmetu iz 1993. godine, jer bi, kako kaže, u protivnom neko rekao da policija namerno nije našla dokumentaciju u vezi s tim predmetom jer nešto krije.

Aleksandar Vučić i Saša Janković - Sputnik Srbija
Vučić: Poštujem ombudsmana, Janković je nešto drugo

Na pitanje da li je bezbednost Zaštitnika ugrožena, kao što se navodi u pojedinim medijima, Stefanović nije želeo da se izjasni o tim detaljima, poručivši da MUP preduzima sve korake da proveri sve navode iz svih prijava.

„Kada je reč o MUP-u, nastavićemo profesionalno da radimo posao i niko neće biti ugrožen, a proveravamo sve navode i utvrdićemo da li je to tačno“, rekao je Stefanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala