SPORT

Navijačko bezumlje u Grčkoj – zapaljen dres preminulog srpskog reprezentativca

Skandal u režiji navijača PAOK-a koji su, prema optužbama pristalica AEK-a, zapalili dres preminulog srpskog košarkaša Stevana Jelovca na tribinama stadiona Tumba u Solunu.
Sputnik
Navijačko ludilo često prevazilazi granice normalnog, ali stiče se utisak da su ovog puta najvatrenije pristalice grčkog kluba PAOK prešle sve granice, pokazašvi šta znači potpuno bezumlje.
SPORT
Obrukao se protiv Hrvata, ima 103 kilograma – ali klub veruje u njega: „Sve sam uložio“
Naime, na utakmici protiv AEK-a odigranoj 19. februara, došlo je do nezapamćenog incidenta i skandala. Pored brojnih oduzetih i zapaljenih stvari, na ogradi poznatog stadiona Tumba, završio i dres pokojnog Stevana Jelovca koji je bio igrač kluba iz Atine.
Nije poznato kako je Srbinov dres završio u rukama, onih koji sebe nazivaju navijačima, ali je prema tvrdnjama pristalica AEK-a isti zapaljen, što je bruka i sramota.
„Naš grb je naša duša. Paljenje svetih stvari na bilo koji način je sramota i ko god to pokuša ili uradi, taj nema veze sa sportskom kulturom. Sramotni čin usmeren je protiv tradicije, vrednosti i ideala vizantijskog AEK-a. Krađa i paljenje dresa našeg preminulog igrača, našeg pokojnog brata Stevana Jelovca, ipak prelazi sve granice i ne možemo zbog toga da ne iskažemo bes i ogorčenje. Sigurni smo da se i PAOK ne slaže sa onim što su uradili njihovi navijači, jer to apsolutno nije u skladu sa istorijom kluba“, navedeno je u saopštenju koje su na društvenim mrežama podelili navijači AEK-a.
I zaista se na ogradi stadiona Tumbe vidi dres Stevana Jelovca s brojem 13 koji je okrenut naopako i koji je KK AEK povukao iz upotrebe u čast svog bivšeg asa.
U navijačkom svetu se paljenje dresova, zastava, smatra kao pobeda i potencijalno gašenje pojedinih navijačkih grupa, jer su osramoćene tim činom. Ipak, paljenje dresa preminulog sportiste protivničkog tima je za svaku osudu i takvim stvarima nije mesto u sportu.
Podsetimo, Stevan Jelovac preminuo je 14. novembra 2021. godine od posledica moždanog udara.
Njemu je pozlilo tokom treninga, posle čega je hitno prebačen u bolnicu. Bio je u veštačkoj komi, ali je posle nekoliko dana preminuo.
SPORT
Petar Tadić za Sputnjik o napadima na sina: „Pije pivo, gricka semenke i pljuje po Dušanu“
SPORT
Gvardiol šokirao Gvardiolu, a Inter izbegao „nulu“ u meču koji je obeležio sudija Jovanović
Komentar