SPORT

Zvezda i Partizan u Evroligi? San i dalje traje

Nakon što je Crvena zvezda izborila finale ABA lige u kom će se boriti protiv Partizana, Aris Barkas, urednik „Jurohupsa“ objavio je informaciju da bi oba kluba mogla da se nađe u Evroligi naredne sezone.
Sputnik
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Finale ABA lige posle dve majstorice igraće košarkaši Partizana i Crvene zvezde, a pobednik ima sigurno mesto u Evroligi.
Međutim, dugo se spekulisalo da bi oba srpska kluba mogla da igraju prestižno evropsko takmičenje, a sumnje je ponovo podgrejao Aris Barkas, urednik „Jurohupsa“.
„Sa Zvezdom i Partizanom u finalu ABA lige, gotovo je izvesno da će tri poslednja mesta/vajldkarta u Evroligi dobiti dva srpska kluba i Valensija“,, napisao je Barkas.
Nakon fajnal fora u Beogradu Đordi Bertomeu, predsednik Evrolige, bio je izuzetno oštar u naglašavanju da ne veruje da će dva srpska kluba igrati to takmičenje.
Ne očekujem da će dva srpska tima uskoro igrati u Evroligi u istoj sezoni. Neophodan uslov za to je da jedan od njih osvoji ABA ligu, a drugi Evrokup, što se ove godine neće dogoditi. Beograd je za nas sjajno tržište, zato smo i tu. Ovde imamo tim koji je godinama konkurentan – Crvenu zvezdu, Partizan je takođe tu, u budućnosti je moguće da oba igraju, ali u zavisnosti od broja klubova. Ne očekujem dva tima iz Beograda u Evroligi uskoro, ali je to budućnosti moguće“, rekao je Bertomeu.
Međutim, očekuje se sastanak Evrolige i svih klubova 25. maja, a sve je više glasina da će upravo nakon tog sastanka Bertomeu završiti mandat.
Kao ime naslednika pominje se Dejan Bodiroga.
SPORT
Boston uz Tejtuma furiozno izjednačio protiv Majamija
SPORT
Zvezda zakazala večiti derbi u finalu ABA lige!
SPORT
Glavna tema leta – Jokić i reprezentacija Srbije
Komentar