- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Švajcarska podržava kinesko-brazilsku mirovnu inicijativu za Ukrajinu

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Švajcarske
Zastava Švajcarske - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2024
Pratite nas
Švajcarska pozdravlja i popodržava mirovnu inicijativu Kine i Brazila za rešavanje ukrajinskog konflikta budući da je zasnovana na principima i vrednostima UN, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Nikolas Bido.
„Uzimajući u obzir da je inicijativa koju su predložili Kina i Brazil modifikovana i u skladu je sa vrednostima UN, konkretni diplomatski napori koje je preduzela kinesko-brazilska grupa, za nas su od interesa. Mi pozdravljamo tu inicijativu koja je pre svega usmerena ka postizanju mira“, rekao je on.
Bido je ukazao na važnost pozivanja na Povelju UN u bilo kakvim mirovnim inicijativama u vezi sa Ukrajinom, napominjući da je o tome govorio kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji u govoru u Savetu bezbednosti UN.
Podsetimo, vlade Brazila i Kine su u maju izdale zajedničku izjavu o okončanju sukoba između Rusije i Ukrajine, zalažući se za političke pregovore i organizovanje mirovne konferencije.
Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštilo je u avgustu da je kinesko-brazilski konsenzus u šest tačaka o okončanju rata u Ukrajini dobio pozitivne povratne informacije od više od 110 zemalja.
Atmosfera u Pekingu pred kongres Komunističke partije Kine - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Kineski plan za Ukrajinu podržalo više od 100 država
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala