- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Hezbolah: Gađali smo sedište Mosada zbog eksplozija pejdžera u Libanu /video/

© AP Photo / Hussein MallaTrag dima od rakete Hezbolaha
Trag dima od rakete Hezbolaha - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2024
Pratite nas
Libanska grupa Hezbolah je preuzeo odgovornost za jutrošnji raketni napad na centralni Izrael i saopštio da je gađao sedište Mosada u blizini Tel Aviva balističkom raketom "kader 1".
U saopštenju se navodi da taj napad predstavlja odgovor na nedavne eksplozije pejdžera i voki-tokija pripadnika Hezbolaha u Libanu, kao i ubistva visokih komandanata te grupe, prenosi Tajms of Izrael.
U međuvremenu, Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su gađale Hezbolahov lanser u Libanu, koji je ranije jutros upotrebljen za ispaljivanje rakete zemlja-zemlja.
IDF je takođe saopštio da su izraelski lovci protekle noći izveli još jedan talas vazdušnih udara na ciljeve Hezbolaha u Libanu i da su među metama bili operativci te grupe i desetine skladišta oružja sa krstarećim raketama i lanserima za precizne rakete.
Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se rano jutros u Tel Avivu i širom centralnog Izraela, a Komanda za domaći front Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) uputila je građanima instrukcije da idu u skloništa.
Liban Hezbolah - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2024
SVET
Hezbolah potvrdio: U izraelskom napadu ubijen komandant Ibrahim Kobeisi
Pogledajte i:
Sputnik Srbija | Sputnjik Srbija https://odysee.com
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala