- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Hezbolah potvrdio: U izraelskom napadu ubijen komandant Ibrahim Kobeisi

© AP Photo / Hussein MallaLiban Hezbolah
Liban Hezbolah - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2024
Pratite nas
Libanska grupa Hezbolah potvrdila je da je u jučerašnjim izraelskim napadima na južno predgrađe Bejruta ubijen jedan od najviših komandanata te grupe Ibrahim Kobeisi, prenose libanski mediji.
Navodi se da su u tom napadum, trećem u poslednjih sedam dana, uništena tri sprata jedne bejrutske šestospratnice.
Izrael je saopštio da je Kobeisi bio visoki komandant Hezbolaha zadužen za raketnu jedinicu, da se smatra odgovornim za lansiranja projektila ka Izraelu i da je planirao napad izveden 2000. godine u kojem su trojica izraelskih vojnika oteti i ubijeni.
Najmanje šest ljudi je poginulo, a 15 ranjeno u jučerašnjem izraelskom vazdušnom udaru na južno predgrađe Bejruta, a libanski mediji objavili su da je napad izveden na predgrađe Dahije, poznatom uporištu Hezbolaha u glavnom gradu Libana.
Proteklog dana, borbeni avioni izraelskog vazduhoplovstva bacili su oko 2.000 projektila na ciljeve Hezbolaha u Libanu, saopštila je ranije izraelska vojska, dodajući da su borbeni avioni pogodili oko 1.500 ciljeva Hezbolaha, a dronovi još nekoliko stotina.
Prema podacima Urgentnog centra libanskog ministarstva zdravlja, u izraelskom bombardovanju južnog i istočnog Libana od ponedeljka ujutro poginulo je 558 ljudi, a 1.835 je povređeno.
Dejstvovanje sistema protivvazdušne odbrane „Gvozdena kupola“ u cilju presretanja raketa koje su lansirane iz Libana - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2024
SVET
Sirene za vazdušnu opasnost u Tel Avivu i širom centralnog Izraela
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala