Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dodik: Danas možemo da vidimo kako se ostvaruju snovi

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2024
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“ pokazao opremljenost, moral, spremnost na odbranu i patriotizam pripadnika Vojske Srbije.
„Ovo je impresivno. Samo pre deset godina, za sve nas, kojima je bilo važno i koji znamo šta znače oružane snage, ovo je bio san. Danas možemo da vidimo kako se ostvaruju snovi i kako Srbija i njen predsednik vode računa o odbrani zemlje“, rekao je Dodik i čestitao pripadnicima vojske na prikazanoj vežbi.
Ocenio je da je strategija Srbije odbrana zemlje i da Srbija nema ofanzivne, pogotovo ne napadačke planove.
„Vidimo situaciju u kojoj se preko pola proizvodnje, ovde izloženih oruđa, proizvodi u Srbiji. Što govori o tome da Srbija ulaže u namensku industriju i to je veoma važno, da se ne zavisi od dostava koje mogu da bude ugrožene“, rekao je Dodik.
Poručio je da je za građane u Republici Srpskoj ova vežba veoma važna.
„Raduje nas svaki napredak koji vidim ovde, koji je impresivan“, dodao je Dodik i ocenio da su pripadnici vojske, sa stanovišta materijalne sigurnosti, veoma stabilni.
Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“ na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2024
SRBIJA
"Zastava 2024": Prikaz sposobnosti Vojske Srbije /foto, video/
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala