- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Sputnjik otkriva: Osumnjičeni za atentat na Trampa bio kontakt lice za plaćenike u ukrajinskoj vojsci

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnik na avdejevskom pravcu
Ruski vojnik na avdejevskom pravcu - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
Pratite nas
Na sajtu sa instrukcijama o pridruženju „Legiji stranaca“, koja se bori na strani Oružanih snaga Ukrajine, u svojstvu kontakt lica naznačen je Amerikanac Rajan Vesli Raut, osumnjičeni za atentat na bivšeg lidera i kandidata za predsednika na predstojećim izborima u SAD Donalda Trampa, otkrio je Sputnjik.
Dopisnik Sputnjika otkrio je sajt na kom je kao kontakt lice naveden Raut, kao i njegov broj telefona za koji su vezani nalozi na mesindžerima.
Natpis u gornjem delu glavne stranice glasi „regrutovanje za vojnu službu“ i u njemu se pozivaju ljudi „svih godina, polova, sa bilo kakvim iskustvom (i bez njega)“.
Takođe, govori se i o volontiranju.
Istovremeno, autori sajta apeluju da se zainteresovani ne obraćaju ambasadama za dozvolu učešća u borbama, već se onima koji žele da se bore jednostavno predlaže da samo dođu u Ukrajinu.
Ljubiteljima adrenalina nudi se da dođu u poljski Krakov, a odatle do granice sa Ukrajinom, gde će graničarima saopštiti da žele da stupe u „Legiju stranaca“.
Autori sajta pišu da ukoliko zainteresovani nema borbeno iskustvo, treba da ubedi ukrajinsku stranu da je sposoban da obavlja ovaj posao.
„Kontaktirajte me. Možemo pozvati i posetiti brojne jednice kojima je potrebna pomoć“, glasi tekst linka, koja sadrži ime i kontakt informacije Rajana Rauta.
Prethodno, sin osumnjičenog za novi pokušaj ubistva Trampa Oran Raut potvrdio je da je njegov otac putovao u Ukrajinu i da je bio izuzetno zainteresovan za situaciju u regionu.
U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavio video koji povezuje Rauta sa neonacističkom brigadom „Azov“ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), u kome se tvrdi da je 2022. godine učestvovao u podršci marijupoljskoj brigadi.
Pripadnici „Azova“ saopštili su, sa svoje strane, da je taj događaj predstavljao mirne demonstracije i da Raut nikada nije bio član njihovih jedinica.

Novi pokušaj ubistva Trampa

Ranije je TV „Foks Njuz“, pozivajući se na izvore objavio da je zbog pokušaja ubistva bivšeg predsednika SAD uhapšen 58-godišnji Rajan Vesli Raut, stanovnik Havaja.
Do pucnjave je došlo u nedelju u golf-klubu gde se nalazio Tramp. Prema policijskim podacima, pripadnici Tajne službe otvorili su vatru na uljeza koji se krio u žbunju. Muškarac je pokušao da pobegne automobilom, ali je uhapšen. Na mestu gde je primećen nađena je jurišna puška AK-47 sa optičkim nišanom, dva ruksaka i kamera GoPRro. U istragu se uključio i FBI, američke vlasti ocenjuju incident kao pokušaj ubistva Trampa.
Ovo je već drugi pokušaj ubistva Trampa. Prvi se dogodio sredinom jula tokom javnog obraćanja na mitingu u Pensilvaniji, kada je Tramp pogođen u uho. U pucnjavi je poginuo jedan od gledalaca, pedesetogodišnji bivši vatrogasac, a dve osobe su teško povređene.
Predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama održaće se 5. novembra.
Donald Trump, expresidente de EEUU - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
SVET
Putovao u Kijev, svesrdno pomagao Ukrajini: Ko je osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala