- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Putovao u Kijev, svesrdno pomagao Ukrajini: Ko je osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa

© AP Photo / Julia NikhinsonDonald Trump, expresidente de EEUU
Donald Trump, expresidente de EEUU - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
Pratite nas
Rajan Vesli Rut, osumnjičen za pokušaj ubistva republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa na Floridi, posećivao je Ukrajinu i podržao vlasti u Kijevu, prenosi Njujork tajms.
Kako ističe list, Rut je pokušao da promoviše ideju o slanju američkih veterana iz sukoba u Avganistanu u Ukrajinu, a takođe je izrazilo želju da se lično bori na strani Kijeva.
Kako prenosi portal MSN News, Rut je, prema nepotvrđenim izveštajima, takođe učestvovao u prikupljanju sredstava za Ukrajinu. Na društvenim mrežama se objavljuju snimci objava korisnika sa identičnim imenom koje sadrže pozive da se donira novac Oružanim snagama Ukrajine, kao i poziv da se ide da se pomogne Ukrajina.
Pored toga, veliki američki mediji, uključujući Njujork tajms i Semafor, pominju čoveka po imenu Rajan Rut u martu 2023. godine. U članku o američkim plaćenicima u Ukrajini, Njujork tajms je pisao da Rut „planira da traži regrute među avganistanskim vojnicima koji beže od talibana i da ih, u nekim slučajevima ilegalno, preveze iz Pakistana i Irana u Ukrajinu“. U tekstu Semafora, Rut je predstavljen kao šef Međunarodnog volonterskog centra u Ukrajini, koji pomaže strancima koji žele da se bore. Sam Rut je u intervjuu za ovaj portal izjavio da je imao sastanke sa predstavnicima ukrajinskog Ministarstva odbrane.
Rut je uhapšen nedugo nakon što je pobegao pošto su agenti tajne službe otvorili vatru na njega jer je uperio poluautomatsku pušku ka golf klubu bivšeg predsednika Donalda Trampa u Vest Palm Biču na Floridi, dok je Tramp igrao golf.
Republikanski predsednički kandidat je nepovređen i na bezbednom, saopštila je policija, a FBI incident istražuje kao "pokušaj ubistva".
Pokušaj ubistva Donalda Trampa Florida - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
SVET
Uhapšen osumnjičeni za atentat na Trampa, FBI potvrdio da je pokušano ubistvo bivšeg predsednika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala