- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od horora do čuda – Kragujevac video ludi preokret za Ligu šampiona!

© Sputnik / Lola ĐorđevićKapiten vaterpolo selekcije Srbije Nikola Jakšić
Kapiten vaterpolo selekcije Srbije Nikola Jakšić - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
Pratite nas
Kakav preokret vredan Lige šampiona! Vaterolisti Radničkog iz Kragujevca predvođeni selektorom zlatnih Delfina Urošem Stevanovićem, gubili su 8:3 od Mladosti u srcu Šumadije, da bi na kraju slavili 9:8 i plasirali se u najelitnije takmičenje.
Katastrofalno su domaći otvorili meč, u gubili su prvo 2:0, zatim i 5:1, te 8:3, da bi do kraja uspeli u potpunosti da preokrenu stvari u svoju korist.
Dezorijentisano je delovala četa Uroša Stevanovića, nalik vaterpolistima Srbije u duelu sa Australijom u Parizu, da bi u nastavku stvari došle na svoje mesto, baš kao i na Olimpijskim igrama, gde je osvojeno treće uzastopno zlato.
Činilo se da je sve gotovo jer je Mladost iz Zagreba imala ogromnih pet golova prednosti, i vodila je rezultatom 8:3, a onda je Kragujevac video čudo!
Prvi gol Radnički je postigao tek sredinom druge četvrtine, kada je Nikola Marušić smanjio na 4:1, da bi već u sledećem napadu Hrvati otišli na „plus četiri“.
Pošto je Mladost povela s pomenutih 8:3 u trećoj deonici, Radnički je preko olimpijskog osvajača Nikole Jakšića odgovorio – 4:8. Tada je nagovešten preokret. Strahinja Rašović je u samom finišu probudio nadu za preokret – 5:8.
Počeli su da se nižu golovi u mreži Mladosti, Radnički je imao Mladost. Već na startu odlučujućeg kvartala Radomir Drašović je bio siguran sa pet pet metara, da bi Jakšić novim golom primakao Kragujevčane na samo gol zaostatka – 7:8.
Dušan Vasić bio je strelac izjednačujućeg pogotka, koji je takođe nosio plasman u Ligu šampiona, jer je Radničkom igrao i remi. Ali, grogirana i „udavljena“ Mladost potpuno je potonula, kada je tri minuta pre kraja Nikola Jakšić novim, ukupno svojim četvrtim golom, postavio konačnih 9:8 za erupciju oduševljenja u Kragujevcu.
Radnički će igrati u Grupi B Lige šampiona, gde su još: Ferencvaroš, Jadran Split i Dinamo Tbilisi.
U Grupi A su: Novi Beograd, rumunska Oradea i Steaua i Hanover.
Nemanja Majdov - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2024
SPORT
Srpski džudista se prekrstio, pa izbačen iz sporta: „Nisam hteo da se izvinim“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala