- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković Sputnjiku: Ovakvi dani mi i dalje bude leptiriće u stomaku

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2024
Pratite nas
Teniska reprezentacija Srbije povela je 2:0 protiv Grčke u meču za plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa, pošto je Novak Đoković danas u dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedio Janisa Ksilasa rezultatom 6:0, 6:1, za samo 45 minuta.
Posle duela Novak je odgovarao na pitanje Sputnjika.
Šta je motivacija posle zlata u Parizu, da li upravo ovakvi trenuci kada igra za svoju zemlju pred svojim narodom?

Predstavljaju motiv više, inspirišu me da nastavim dalje. Mislio sam da neću doći u situaciju da moram iz petnih žila da izvlačim motivaciju i stvari koje sam čitavu karijeru osećao da su tu, da ne moram da se mučim da se motivišem. U poslednjih par godina to jeste slučaj. Da bih produžio karijeru moram da budem zadovoljan i srećan, da budem zadovoljan, da želim da se žrtvujem, profesionalni sport je žrtva koja mora da se podnese, vreme da se posveti. Posle svih godina gde sam osvojio sve što se može osvojiti, igra za reprezentaciju me pokreće i dalje. Kada imam momke koji su mi sjajni prijatelji privatno, odrastao sam sa Viktorom, igram pred domaćom publikom. Ovakvi dani i dalje bude leptiriće u stomaku. Videćemo šta će biti u budućnosti. Drago mi je što mogu da doprinesem reprezentaciji pobedama. Kada više to ne budem osećao, onda ćemo da ustupimo mesto mlađima. Nadam se da će budućnost srpskog tenisa biti slavna", rekao je Ćoković na pitanje novinarke Sputnjika.

Završni turnir?
„Nije mi cilj, ne jurim renking niti završni turnir. Što se mene tiče sa tim turnirima sam završio, glavni prioritet su grend slemovi i reprezentacija".
Odgovarao je na brojna pitanja medija.
„Hvala što ste nam ulepšali dan i doneli sreću svima nama. Posebno bih se zahvalio roditeljima što su doveli decu. To je najlepši prizor za nas. Nadam se da će se sva deca i mladi ljudi inspirisati da uzmu reket u ruke i predstavljaju Srbiju", rekao je najbolji srpski teniser Novak Đoković posle pobede protiv Grka Janisa Ksilasa 6:1, 6:0.
Srbija posle prvog dana meča za ostanak u Svetskoj grupi vodi 2:0, a Đoković je naglasio da je srećan što je igrao u "Pioniru" posle sedam godina.
„Ova dvorana je inače hram košarke, ali ovih sedam dana je hram tenisa. Posle sedam godina sam igrao ovde, bilo je fantastično, možda najbolja atmosfera ikad, verujem i zbog toga što je prvi meč posle olimpijskog zlata. Uživao sam, tu su bila i moja deca. Pozivam sve da dođu i sutra, videćemo, što se mene tiče spreman sam za dubl", poručio je Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2024
SPORT
Đoković uz igru mačke i miša doneo Srbiji 2:0!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala