- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ilić se „otvorio“ Rusima: „Mračno razdoblje je prošlost“

© Sputnik / Grigoriy Sokolov / Uđi u bazu fotografijaSaša Ilić
Saša Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2024
Pratite nas
Legenda Partizana Saša Ilić pričao je za ruske medije o dolasku u najveću pravoslavnu zemlju, gde je iz grčkog Atromitosa stigao i preuzeo ekipu Nižnji Novgorod koja se pod njegovom komandom izborila za opstanak u Premijer ligi Rusije.
Nimalo lak i naivan zadatak nije imao nekadašnji as Partizana, ali je sa klubom Pari Nižnji Novgorod uspeo da ostvari cilj i ostane u elitnom društvu ruskog fudbala.
„Kada sam stigao prolazile su mi misli: 'Da li sam glup ili šta? Zbog čega se to događa? Ali ja nisam osoba koja odustaje na pola puta. Stigao sam u Nižnji znajući kakva je situacija i kakva je ekipa. Bio je to za mene izazov. Možda sam potcenio koliko će biti teško, ali sam neko ko voli izazove. Borili smo se i sreća nas je nagradila. Sada je mračno razdoblje prošlost, gledam samo u budućnost i svaki dan malim koracima trasiramo put do uspeha. To je moj pristup. Iskustvo koje sam stekao kao fudbaler mi je pokazalo da možete da igrate fantastično i pored toga da izgubite. Isto tako možete da budete lošili od irvala a da uzmete tri boda“, rekao je Iilć u intervjuu za „Championat.ru“.
Na konstataciju ruskih novinara da je on legenda Partizana, Sale Ilić je odgovorio da jeste, ali da nije ni među 15 najboljih ikada u istoriji kluba iz Humske koji prolazi kroz, možda i najteže trenutke u svojoj prebogatoj istoriji.
„Ukoliko pričamo o brojkama, onda da, odigrao sam najviše mečeva za Partizan. Postigao sam i veliki broj golova, osvojio 11 trofeja i veoma sam ponosan na ton. Da, ako gledate statističke parametre, onda jesam legenda, ali... Ako me uporedite sa drugim igračima koji su nosili crno-beli dres, realno, ja nisam u vrhu. Nisam ni među prvih 15. Za mene je najbolji igrač Partizana svih vremena Momčilo Moca Vukotić, koji nas je napustio pre tri godine. Na drugo mesto stavio bih Peđu Mijatovića, koji je posle Partizana zablistao u Real Madridu, dao je i gol u finalu Lige šampina. Od ovih novih generacija, tu su Vlahović, Živković, Pavlović, Lukić... Kada bih nastavio da nabrajam ne bismo do sutra završili ovaj intervju“, uz osmeh je Saša Ilić završio priču za ruske medije.
Njegov Pari Nižnji Novgorod posle sedam odigranih kola Premijer lige Rusije nalazi se na 11. mestu sa dve pobede i pet poraza.
 Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2024
SPORT
Kostić o prelasku u Fenerbahče: „Rad sa najboljim i najvećim“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala