- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kostić o prelasku u Fenerbahče: „Rad sa najboljim i najvećim“

© Sputnik / Lola Đorđević Filip Kostić
 Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2024
Pratite nas
Srpski internacionalac Filip Kostić vrlo direktno je pričao o razlozima prelaska iz Juventusa u Fenerbahče, označivši Dušana Tadića i Žozea Murinja kao dva ključna razloga.
Novi trener torinske „stare dame“ Tijago Mota nije računao na usluge brzonogog Kragujevčanina koji je na kraju izabrao da mu naredna stanica u karijeri bude Istanbul.
Prema njegovim rečima, bila je to izuzetno laka odluka koja je sa sobom nosila više razloga.
„Od prvog dana želeo sam u Fenerbahče. Činjenica da su Dušan Tadić i Žoze Murinjo u tom klubu su najveći razlozi. Tadić je jedan od mojih najboljih i najvećih prijatelja. Dosta vremena smo provodili zajedno u nacinalnom timu, tako da sam srećan što ćemo zajedno sarađivati u Fenerbahčeu“, izjavio je Kostić i dodao:
„Rad sa Murinjom predstavlja veliko zadovoljstvo jer je reč o jednom od najboljih trenera planete. Verujem da zajedno možemo da osvojimo dosta toga. Sigurno je da ću dati sve od sebe“, zaključio je Kostić.
Kostić je iz Juventusa stigao na pozajmicu u Fener do kraja sezone, a turski gigant ima mogućnost preče kupovine.
Ono što je trenutno najveća enigma oko Filipa Kostića jeste njegov reprezentativni status jer ga nije bilo na septembarskom okupljanju. Posledi meč za Srbiju odigrao je na Evropskom prvenstvu protiv Engleske, ali se povredio i morao je pre vremena da napusti igru.
Od tada je bilo raznih priča u javnosti da je završio sa igranjem za nacionalni tim dok je Dragan Stojković selektor, ali nije bilo zvanične potvrde ni sa jedne strane da je to zapravo istina.
Ostaje da se vidi da li će Kostić biti ubuduće pozivan za utakmice Srbije sada kada je našao klub, a prva prilika za to jesu oktobarski mečevi sa Švajcarskom i Španijom u okviru Lige nacija.
Fudbalska utakmica Hajduk-Dinamo - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2024
SPORT
Nova bura u Splitu: „Ispao sam žrtveno jagnje, a miševi su se sakrili u rupu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala