- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Zapad jasno stavio do znanja Kijevu da mu ne može pomoći

© Sputnik / Sergey Bobylev / Uđi u bazu fotografijaPaljba iz samohodnog minobacača 2S4 "tuljpan" u zoni specijalne vojne operacije
Paljba iz samohodnog minobacača 2S4 tuljpan u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2024
Pratite nas
Zapadni saveznici su ukrajinskom rukovodstvu jasno stavili do znanja da neće moći materijalno da obezbede „potpunu pobedu“ Kijeva u sukobu sa Rusijom, te stoga Ukrajina treba da polazi od postojeće realnosti, piše Volstrit džurnal pozivajući se na neimenovane visoke evropske zvaničnike.
Prema njihovim informacijama, ukrajinskim vlastima je već „poručeno” da bi za obezbeđivanje „potpune pobede” Kijeva značilo da će zapadne zemlje morati da potroše stotine milijardi dolara na njegovu podršku, što Ukrajini ne mogu dati ni Vašington ni Brisel. U tom kontekstu, Zapad poziva Ukrajinu da prilikom određivanja svojih ciljeva u sukobu sa Ruskom Federacijom polazi od realnosti na bojnom polju.
Između ostalog, prema mišljenju rukovodstva zapadnih zemalja, Kijev treba da napravi „ubedljiv akcioni plan“ za sledeću godinu, koji će uključivati postavljanje realnih vojnih ciljeva. Kako navodi list, takvi pozivi dolaze u pozadini sve manje podrške među glasačima u zapadnim zemljama ideje vojne pomoći Kijevu, kao i uspešne ofanzive ruskih snaga u zoni borbenih dejstava.
Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO-a u sukob. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.
Višenamenski lovac Su-30SM na taktičko-letačkim vežbama pomorske avijacije Crnomorske flote u Jejskom rejonu. - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Sprečen pokušaj Kijeva da zauzme rusku platformu; Ukrajina je opasnost za zapadne zemlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala