- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Murinjo otkrio zašto je doveo Kostića: „Možda bude i golman“

© Sputnik / Lola Đorđević Filip Kostić
 Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2024
Pratite nas
Filip Kostić, srpski fudbaler, nedavno je stigao u Fenerbahče, a Žoze Murinjo, proslavljeni portugalski stručnjak, od njega ima velika očekivanja pre svega zbog bogatog iskustva.
Fenerbahče će se se ove sezone kretati na srpski pogon jer je uz Dušana Tadića deo turskog tima postao i Filip Kostić koji je stigao iz Juventusa.
Zbog čega je upravo srpski fudbaler bio izbor otkrio je u razgovoru sa turskim medijima Žoze Murinjo, trener Fenerbahčea.
„Ostali smo bez levog beka, a imali smo kratko vreme da to rešimo. Filip Kostić može da igra na tri pozicije, krilnog beka, i levo u veznom redu. U tom smislu nam daje više opcija za bolja rešenja. On je iskusan igrač, a i naš tim je veoma dobar“, rekao je Murinjo.
Slavni Portugalac potom se i našalio i najavio da bi Kostić mogao da postane i golman ukoliko je to potrebno timu.
„Možda će Kostić igrati na poziciji golmana. Svaki igrač će igrati gde god je potrebno, to je naša filozofija. Imamo dobre opcije na svakoj poziciji, tako da sam veoma zadovoljan poslom koji je uradio naš menadžment u prelaznom roku“, istakao je Murinjo.
Govorio je potrugalski stručnjak i o tome kako je stigao u turski tim.
„Fenerbahče je izabrao mene. Bilo je drugih ponuda, imao sam sastanke sa raznim timovima. Nije mi se žurilo da donesem odluku. U tom momentu bila su trojica kandidata za predsednika. Sva trojica su se sastala sa mnom i želela su mene. Ja nisam želeo Premijer ligu, Seriju A ili Portugal ponovo. Ovo je novo mesto za mene. Klub želi da okonča težak period. Dan po dan, nedelju po nedelju… Razumem zašto. I ja želim da budem deo snova ovog kluba“, objasnio je Murinjo.
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2024
SPORT
Petrušev u Zvezdi je zatvorena tema
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala