- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ronaldovih čudesnih 48 – na listi je i Srbija

© AP Photo / Michael ProbstKristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2024
Pratite nas
Kristijano Ronaldo, proslavljeni portugalski fudbaler, nastavlja da obara rekorde i kao 39-godišnjak. Na utakmici protiv Škotske još jednom je zatresao mrežu i tako dopisao 48. različitu reprezentaciju kojoj je dao gol.
Neverovatni Kristijano Ronaldo još uvek je prva zvezda reprezentacije Portugalije i očigledno je da to još uvek namerava da bude jer je svaka nova utakmica za njega istorijska.
Protiv Škotske Ronaldo je postigao 132. gol za reprezentaciju i tako je uvećao rekord koji je već bio u njegovom vlasništvu jer je uveliko najbolji strelac na svetu računajući sve nacionalne timove.
Međutim, taj gol doneo mu je još jedan rekord.
Škotska je čak 48. reprezentacija protiv koje je slavni Ronaldo uspeo da postigne gol. Nijedan fudbaler nikada nije uspeo da postigne golove protiv tolikog broja različitih reprezentacija.
Od Kristijana je najviše ispaštao Luksemburg jer je toj reprezentaciji dao čak 11, dok je po sedam puta zatresao mrežu Švedske i Litvanije.
Na Ronaldovoj bogatoj listi nalazi se i Srbije protiv koje je postigao gol 2019. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
Selekcija Portugalije u drugom kolu Lige nacija pobedila je Škotsku rezultatom 2:1 i to posle preokreta, a upravo je Ronaldo postigao gol za pobedu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2024
SPORT
Veliki problem za Novaka – ulazi u paklenu trku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala