- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veliki problem za Novaka – ulazi u paklenu trku

© Julia NikhinsonNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2024
Pratite nas
Rana eliminacija na US Openu Novaka Đokovića nije koštala samo drugog mesta na ATP listi već i osme pozicije u trci za Završni masters u Torinu. Srpski as još nije obezbedio mesto za turnir na kom brani titulu, a za to mu nije ostalo puno vremena.
Tokom sezone teniseri i teniserke osim za ATP listu skupljaju bodove koji im donose mesto na Završnom mastersu u Torinu. Taj turnir na kraju sezone igraju samo osam igrača koji od početka do kraja godine imaju najveći broj bodova.
Trenutno su mesta u Torinu obezbedili samo Janik Siner i Aleksandar Saša Zverev i ostalo je još šest mesta, a Novak Đoković trenutno ne zauzima nijedno od njih.
Do nedavno je srpski as bio osmi u trci, ali posle US Opena pao je na deveto mesto, a ispred njega su Karlos Alkaras, Danil Medvedev, Tejlor Fric, Kasper Rud, Andrej Rubljov i Aleks De Minor.
Niko od pomenutih igrača nije još obezbedio svoje mesto, ali su trenutno u boljoj poziciji od Novaka da to učine. Srpski as za De Minorom zaostaje samo 45 bodova i to je apsolutno nadoknadivo, a dobra vest je i ta što Grigor Dimitrov koji je na desetom mestu ima 425 bodova manje od Novaka.
Mesto u najboljih osam Đoković će pokušati da obezbedi učešćem na mastersima u Šangaju i Parizu, a ukoliko ni to ne bude bilo dovoljno nije nemoguće da ga vidimo i na nekom turniru iz serije 500.
Već ranije je Novak nagovestio da mu Torino znači i da će se spremati za taj turnir pa tako nema sumnje da će se za to mesto boriti do kraja.
Pre nego što sve usmeri ka tome srpskog asa očekuje Dejvis kup meč Srbije i Grčke u Beogradu.
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2024
SPORT
Kriza, odustajanje – a onda obrt: Đoković stigao kao spas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala