- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sineru preko noći mogu da oduzmu titule – pred Italijanom su odlučujući sati

© AP Photo / Graham HughesJanik Siner
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2024
Pratite nas
Janik Siner, prvi teniser sveta, još uvek može da bude kažnjen zbog pozitivnog doping testa, a sve zavisi od Svetske antidoping agencije (VADA) koja do kraja devetog septembra ima pravo da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS).
Iako je bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu Janik Siner nije kažnjen zbog toga što je utvrđeno da je ta supstanca do njega došla zbog greške članova njegovog tima.
Međutim na tu odluku Međunarodne teniske agencije VADA ima pravo da uloži žalbu, a rok za to je do ponoći devetog septembra.
Ukoliko do te žalbe dođe i potom CAS odluči da proglasi Sinnera krivim Italijanu će biti poništeni uspehi koje je napravio posle doping testa.
U tom slučaju Sineru bi bili oduzeti titula u Majamiju, polufinale mastersa u Monte Karlu, odnosno četvrtfinale u Madridu, kao i polufinale Rolan Garosa, četvrtfinale Vimbldona, titula u Haleu, četvrtfinale Montreala, titula u Sinsinatiju i na kraju trofej na US Openu.
Međutim, iako bi u bilo kom drugom slučaju ova žalba bila logičan splet događaja sada je teško očekivati da će se bilo šta promeniti jer je stav čelnih ljudi od početka sage zaštitnički prema Sineru.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2024
SPORT
Veliki problem za Novaka – ulazi u paklenu trku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala