- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Francusko tužilaštvo saopštilo koliko bi mogla trajati istraga protiv Durova

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaPavle Durov pušten iz pritvora
Pavle Durov pušten iz pritvora - Sputnik Srbija, 1920, 02.09.2024
Pratite nas
Prema pravilima sudskog nadzora, osnivač Telegrama Pavle Durov, koji je pušten nakon privođenja u Francuskoj uz kauciju, mora da živi na onoj adresi koju prijavi istražnom sudiji, saopštili su u pariskom tužilaštvu.
„Njegova sudska kontrola zahteva da ostane na adresi koju prijavi istražnim sudijama“, naveli su u tužilaštvu odgovarajući na pitanje da li Durov ima pravo da se kreće po Francuskoj, uključujući njene prekomorske teritorije.
Istovremeno, tužilaštvo je napomenulo da njegovo poštovanje normi sudske kontrole, uključujući pojavljivanje u policijskoj stanici dva puta nedeljno, neće biti javno objavljivano „osim u posebnim okolnostima“.
U tužilaštvu su dodali da bi istraga u slučaju Durova mogla potrajati nekoliko meseci.
„Nakon završetka istrage, kada istražne sudije budu smatrale da su završile istragu, koja bi mogla da potraje nekoliko meseci, predmet će biti zatvoren. Tužilaštvo će odlučiti da li će predmet zatvoriti ili će predmet ustupiti krivičnom sudu sa prekvalifikacijom zločina, ako budu smatrale da je to potrebno. Zatim će istražne sudije doneti odluku o prekidu slučaja ili organizovanju saslušanja“, objasnili su u tužilaštvu.
Takođe je navedeno da će Durov kauciju u iznosu od 5 miliona evra plaćati u ratama, ali nije precizirano koliki je deo depozita već uplaćen.

Hapšenje Durova

Osnivač Telegrama Pavle Durov priveden je 24. avgusta na aerodromu „Burže“. On je priveden kada je izlazio iz privatnog aviona, koji je navodno stigao iz Azerbejdžana. Tužilaštvo u Parizu objavilo je spisak od 12 krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Među njima su saučesništvo u nabavci, transportu, posedovanju, ponudi ili prodaji narkotika, kao i saučesništvo u prevari koju je izvela organizovana banda, prenose francuski mediji.
Francusko pravosuđe se interesuje za društvenu mrežu Telegram zbog nedostatka moderacije i akcija za suzbijanje trgovine drogom na toj platformi, ali i zbog sprečavanja širenja sadržaja pedofilskog karaktera.
Durov je 28. avgusta uveče pušten uz kauciju od 5 miliona evra. Zabranjeno mu je da napušta teritoriju Francuske i mora da se javlja policiji dva puta nedeljno.
Sud - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 01.09.2024
SVET
Podobni i nepodobni na internetu: Zašto je uhapšen Durov a ne Zakerberg
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala