- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Simonjanova uporedila pritvor Durova i Asanža: Scenaristi su se skroz ulenjili

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Uđi u bazu fotografijaMargarita Simonjan
Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2024
Pratite nas
Margarita Simonjan, glavni urednik agencije „Rusija sevodnja“, čiji Sputnjik deo, pronašla je zajedničku crtu između privođenja osnivača Telegrama Pavla Durova u Francuskoj i hapšenja osnivača „Vikiliksa“ Džulijana Asanža. Kako kaže, scenaristi su se potpuno ulenjili.

„Od Asanža su napravili nasilnika, a od Durova – mučitelja dece. Naravno, nipošto ne poistovećujem pravog tragača za istinom Asanža sa licemernim Durovom (on nas je blokirao u Evropi, kako mu je rečeno, među prvima je potrčao kada je reč u blokiranju)“, napisala je ona na svom Telegram kanalu.

Simonjanova je navela da je „ipak zabavno to gledati", kao i da je naročito smešan hor medija koji su konačno dobili priručnik za rad.

Mask: Moguć američki trag u hapšenju Durova

O „Slučaju Durov“ govorio je i američki biznismen Ilon Mask. Kako je rekao, zabrinut je zbog mogućeg prisustva američkog traga u privođenju osnivača Telegrama.
Alarmantna mogućnost“, prokomentarisao je na društvenim mrežama intervju bivšeg saradnika Stejt departmenta Majka Benca sa američkim novinarom Takerom Karlsonom.
Na tom video snimku sam Karlson je naveo da francuske vlasti ne mogu da privedu Durova bez odobrenja administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena.
Podsetimo, francusko tužilaštvo je u sredu uveče saopštilo da je osnivač Telegrama Pavle Durov stavljen pod sudski nadzor i mora da položi kauciju u iznosu od pet miliona evra, nakon čega je saopšteno da je Durov oslobođen i da je u privatnom automobilu napustio zgradu suda u Parizu.
Osnovatelь socialьnoй seti Vkontakte Pavel Durov v Moskve - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2024
RUSIJA
Prvi snimak izlaska Durova iz pritvora; Advokat: Telegram poštuje evropske zakone /video/
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala