- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prvi snimak izlaska Durova iz pritvora; Advokat: Telegram poštuje evropske zakone /video/

© AP Photo / Roman KulikOsnovatelь socialьnoй seti "Vkontakte" Pavel Durov v Moskve
Osnovatelь socialьnoй seti Vkontakte Pavel Durov v Moskve - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2024
Pratite nas
Objavljen je prvi video snimak izlaska iz pritvora osnivača Telegrama Pavla Durova. Kako je francusko tužilaštvo saopštilo u sredu uveče, on je stavljen pod sudski nadzor i mora da položi kauciju u iznosu od pet miliona evra.
Dopisnik Sputnjika je sinoć javio da je Durovu ukinut pritvor i da je u privatnom automobilu napustio zgradu suda u Parizu.
Kako je precizirano, Durov je u sudu proveo više od osam sati, nakon čega je parisko tužilaštvo objavilo mogućnost njegovog puštanja uz kauciju.
Zgradu je napustio kroz bočnu kapiju, a ne kroz glavni ulaz, gde su se okupili novinari. Na kapiji ga je čekao privatni minibus, obezbeđenje i verovatno advokat.
Durov je nosio kačket i naočare za sunce, ništa nije komentarisao i brzo je ušao u vozilo.

Advokat Durova: Telegram poštuje evropske zakone

Advokat Pavla Durova u Francuskoj, David-Olivje Kaminski izjavio je da Telegram poštuje evropske zakone, kao i da smatra apsurdnim tvrdnje da je vlasnik društvene mreže odgovoran za zloupotrebe počinjene na njoj.

„Telegram poštuje evropske zakone, uključujući i Uredbu o digitalnim uslugama, a njegove aktivnosti moderiranja su u skladu sa standardima. Besmisleno je govoriti da su platforma ili njen rukovodilac odgovorni za zloupotrebe koje su se desile“, objasnio je on.

Karlson: Durov nije mogao da bude priveden bez Bajdenovog odobrenja

Francuske vlasti nisu mogle da privedu osnivača Telegrama Pavla Durova bez odobrenja administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena, izjavio je američki novinar Taker Karlson.
„To je veliki korak, veoma je teško da neupućeni posmatrač kao što sam ja poveruje da je francuski predsednik Emanuel Makron mogao ili učinio to bez podrške ili barem saglasnosti Bajdenove administracije“, rekao je Karlson na društvenim mrežama.
Telegram co-founder Pavel Durov speaks during a press conference following his meeting with Indonesian Communication and Information Minister Rudiantara in Jakarta, Indonesia Tuesday, Aug. 1, 2017.  - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2024
RUSIJA
Durov pušten uz kauciju i u privatnom automobilu napustio zgradu suda
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala