- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Direktoru „Ukrenergo“ preti otkaz zbog loše zaštite energetskih objekata od ruskih napada

CC0 / Unsplash / Dalekovod
Dalekovod - Sputnik Srbija, 1920, 30.08.2024
Pratite nas
Direktor kompanije „Ukrenergo“ Vladimir Kudricki mogao bi uskoro da bude otpušten zbog loše zaštite energetskih objekata, piše list „Ekonomska pravda“, pozivajući se na izvore u Vladi zemlje.
„Pitanje energetike je danas bilo jedna od tema koje su razmatrane tokom sednice. Bilo je reči o otklanjanju posledica napada i izgradnji odbrambenih konstrukcija. Kudrickom zameraju neodgovarajuće sprovođenje prethodnih odluka Vlade i lošu zaštitu objekata ‘Ukrenergo’“, navodi se u članku.
Precizirano je da je otpuštanje direktora energetske kompanije moguće većinom glasova Nadzornog odbora, koji broji šest članova.
Ruske snage od oktobra 2022. godine izvode napade na energetske objekte, kao i objekte odbrambene industrije, vojne uprave i komunikacija Ukrajine. „Ukrenergo“ je ranije priznala da su oštećena izuzetno velika, kao i da elektrane i trafostanice rade na granici mogućnosti.
Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo o intenzivnom napadu na vitalnu energetsku infrastrukturu koja obezbeđuje rad vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine. Premijer zemlje Denis Šmigalj izjavio je da su oštećeni objekti u nekoliko regiona, a energoholding „DTEK“ je objavio o uvođenju vanrednog isključenja struje na celoj teritoriji Ukrajine.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala