- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda silovita na Palama, Partizan savladao Igokeu

© Foto : KK Crvena zvezdaCrvena zvezda - Jahorina
Crvena zvezda - Jahorina - Sputnik Srbija, 1920, 29.08.2024
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Jahorinu 94:53 u prvom pripremnom meču za novu sezonu, a trijumf je ostvario i Partizan, protiv Igokee sa 85:68.
Ekipa Janisa Sferopulosa na Palama je bez velikih problema došla do trijumfa, razlika u kvalitetu bila je evidenta, a već posle prvih 10 minuta bilo je jasno da će se crveno-beli prošetati kroz ovaj susret.
Grčki stručnjak dao je priliku svim igračima, osim Nikole Kalinića i Miloša Tedosića, koji nisu igrali, odnosno nisu ni putovali sa ekipom na ovaj susret.
Novajlije u timu iskoristile su šansu da se pokažu na debiju, a Kodi Miler Mekintajer i Ajzea Kenan su najbolje iskoristili tu šansu.
Nekadašnji plejmejker Partizana u prvom meču za crveno-bele bio je nezustavljiv i postigao je 15 poena, dok je Ajzea stao na jedan poen manje.
Sve to ispratio je povratnik Ognjen Dobrić sa 10 poena, Amdrej Kostić je postigao devet koševa, dok su po osam ubacili Luka Mitrović i Uroš Plavšić.
Imala je Jahorina svoje minute, posle prve deonice uspela u kojoj je ubacila samo četiri poena, uspela je da zbije redove i pokaže da ume da igra košarku, ali sve to nije bilo dovoljno i Zvezda je u koloni za pobede na pripremema upisala prvu recku.
U poraženom timu Filip Simić bio je najbolji sa 11 poena, po jedan manje je postigli su Stefan Mijović i Gojko Sudžum.
Sa druge strane, izabranici Željka Obradovića, košarkaši Partizana, pobedom nad ekipom Igokee – 85:68, počeli su sezonu u kojoj će se potpuno novim timom imati velike ambicije u Evroligi, ABA ligi…
U sastavu tima zbog povrede nije bilo Ajzeje Majka, a u sastavu tima nisu bili Karlik Džons, Frenk Nilikina, Isak Bonga i Vanja Marinković.
Najefikasniji u timu Partizana bio je Brendon Dejvis sa 17 poena, Ife Lundberg i Tajrik Džouns su dodali po 14, a Mario Nakić deset.
Igokea je bila ravnopravan rival u prvom kvartalu – 22:24. Izabranici Nenada Stefanovića su držali meč u egalu i tokom druge deonice – 35:39.
U trećem periodu je Partizan pružio bolje izdanje u oba smera, pa je uoči poslednje deonice imao dvocifrenu prednost – 61:51, koju je zatim čuvao do kraja meča. Crno-beli naredne provere imati na Siciliji 7. i 8. septembra.
Partizan će u prvom meču igrati protiv ekipe Dertone, a za plasman će se boriti protiv Trapani Šarksa ili Golden Kingsa. Nakon izazova u Italiji, očekuje ih turnir u Beogradu gde će za protivnike imati novopečenog evroligaša, ekipu Pariza, a potom i grčki AEK.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala