- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U susret dodeli prve nagrade za mir „L. N. Tolstoj“: Scena Boljšoj teatra i eminentni žiri

© Sputnik / V. Babaйlov / Uđi u bazu fotografijaKartina Ge "Lav Tolstoj dok radi"
Kartina Ge Lav Tolstoj dok radi - Sputnik Srbija, 1920, 28.08.2024
Pratite nas
Dobitnici prve Međunarodne nagrade za mir „Lav N. Tolstoj“ biće proglašeni na svečanoj ceremoniji, koja će se održati na dan rođenja velikog ruskog pisca i filozofa – 9. septembra 2024. godine na Istorijskoj sceni državnog akademskog Boljšoj teatra.
Nagradu će dobiti ličnost ili organizacija koji se bave mirovnim inicijativama, pružaju značajan doprinos u okončanju trke u naoružanju, izgradnji multipolarnog sveta, jačanju međusobnog razumevanja i saradnje među narodima, suprotstavljanju pretnji od trećeg svetskog rata.
Dobitnike nagrada određuje autoritativni međunarodni žiri, odnosno, državljani devet zemalja, uključujući tri države koje su stalne članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
Ceremoniji će prisustvovati javne i političke ličnosti, predstavnici kulturne zajednice, kao i strani zvaničnici i drugi gosti iz inostranstva.
Svečanost će biti uveličana koncertnim programom u izvođenju orkestra Boljšoj teatra pod dirigentskom palicom Valerija Georgijeva.
Ceremonija počinje u 19 sati po moskovskom vremenu.
Prethodno, u Rusiji je 22. juna 2022. g. ustanovljena nova međunarodna nagrada za mir „L.N. Tolstoj“ koja će se dodeljivati za aktivnost usmerenu na jačanje mira i međunarodne saradnje, uključivanje šire međunarodne zajednice u borbu za mir u svetu, kao i postizanje dobrotvornih, kulturnih i obrazovnih ciljeva.
Lav Tolstoj - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
RUSIJA
Međunarodna nagrada za mir „L.N. Tolstoj“ biće uručena 9. septembra u Moskvi
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala