- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Durov je za neprijatelje Moskve Rus i zato je opasan

© Sputnik / Alexey Maishev / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.  - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2024
Pratite nas
Osnivač Telegrama Pavle Durov za neprijatelje Rusije je Rus i samim tim je opasan, za razliku od Marka Zakerberga koji sarađuje sa FBI, izjavio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
„Za sve naše sada zajedničke neprijatelje on je Rus – i samim tim nepredvidiv i opasan. Drugačija krv. Definitivno nije Mask ili Zakerberg (koji, inače, aktivno sarađuje sa FBI). Durov mora konačno da shvati da se otadžbina, kao i vremena, ne mogu birati“, napisao je Medvedev na svom Telegramu.
Prema njegovim rečima, Pavle Durov je želeo da bude svetski čovek koji dobro živi bez domovine i otišao je misleći da su mu najveći problemi u Rusiji.
„Smatrao je da su mu najveći problemi bili u Rusiji i otišao je, a potom i dobio državljanstvo/boravišnu dozvolu u ​​drugim zemljama. Želeo je da bude briljantan ‘svetski čovek’ koji odlično živi bez svoje domovine. Ubi bene ibi patria! (gde je dobro, tamo je i domovina) Preračunao se“, napisao je Medvedev.
Francuski mediji su u subotu uveče javili da je osnivač Telegrama Pavle Durov priveden na aerodromu „Burže“. Durov je priveden kada je izlazio iz privatnog aviona, koji je navodno stigao iz Azerbejdžana.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2024
RUSIJA
Zaharova zapadnim nevladinim organizacijama: Hoćete li sad tražiti od Pariza da oslobodi Durova?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala