- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Upozoravao sam Zelenskog da bi mogli da ga likvidiraju

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2024
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da će Ukrajinci na kraju biti zajedno sa Belorusima i Rusima, jer će uskoro shvatiti da na Zapadu nikome nisu potrebni.
„Doći će vreme – sve će se promeniti. Isto tako i u Ukrajini... Zar zaista nećemo obnoviti naše dobre odnose? Obnovićemo ih. Par činjenica oko Zapada – u Ukrajini će shvatiti da su jednostavno iskorišćeni, a zatim odbačeni. Oni će to shvatiti i doći će kod nas. Obnavljaćemo sve uništeno na višoj osnovi. Ipak će Ukrajinci biti naši ljudi, niko ih tamo (na Zapadu) ne čeka, tamo nikome nisu potrebni“, rekao je Lukašenko u intervjuu za televiziju „Rusija“, koji je prikazan na televiziji „Belorusija 1“.
Predsednik Belorusije je istakao da su Zapadu potrebni Ukrajinci samo da bi učestvovali u „masakru“ protiv Rusije.
Lukašenko je dodao da je pozivao Zelenskog da ne uništava saradnju sa Minskom i Moskvom kako bi se dodvorio Sjedinjenim Američkim Državama.
„Uvek govorim Volođi Zelenskom. Slušaj, vlast će se tamo (u SAD) promeniti, a novi lider će reći: Ne znam, nisam čuo. Uvek je bilo isto . Zato, hajde da gradimo odnose zasnovane na našim interesima i principima. Ne shvata“, rekao je beloruski lider.
On je istakao da ne isključuje mogućnost da bi u perspektivi Vladimir Zelenski mogao biti fizički eliminisan.
„Ali ne možeš da mu utuviš u glavu. Ako si se bavio ne znam čime, ušao u politiku i nisi spreman za to… Bićeš za svoj narod izdajnik. I na kraju krajeva, isti taj Kiril Budanov (načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine) će poslati nekoga i likvidiraće te kao izdajnika. I to je sve“, zaključio je beloruski lider.

Nema neslaganja sa Putinom

Lukašenko je izjavio da sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom nema nesuglasica po pitanju budućnost Savezne države Rusije i Belorusije.
„Treba da postavimo ekonomiju na čvrste temelje. Razmišljao sam: da li to koči neko u Rusiji? To nije Putinova politika. Mi imamo iste stavove, veoma smo slični. Nemamo nikakve nesuglasice. To je propust naših vlada. Onda smo se dogovorili da će se ekonomijom baviti vlada. Ako negde bude nekih problema, mi ćemo se uključiti“, rekao je Lukašenko.
Kako je dodao, lideri dve države stalno moraju da se bave ekonomskim pitanjima. On je podsetio da je svojevremeno izneo formulu o zajedničkoj otadžbini od Bresta do Vladivostoka.

„Dve države će biti kao jedna celina. Mi smo dovoljno pametni da izgradimo takve odnose. U tom pravcu danas treba delovati. Nema druge opcije. Mi to ne krijemo, jer smo praktično u istom čamcu. Šta da krijemo? Ako se prevrne, obe tonu ─ i Rusija i Belorusija“, kazao je Lukašenko.

Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala