- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Putinovi predlozi za Ukrajinu su i dalje na stolu, ali...

© Sputnik / Natalia SeliverstovaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2024
Pratite nas
Rusija nije odustala od mirovnih pregovora, ali u ovoj fazi, s obzirom na akcije Ukrajine u Kurskoj oblasti, Moskva neće razgovarati sa Kijevom, rekao je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov Telegram kanalu SHOT.

„U ovoj fazi, s obzirom na ovu avanturu (napad na Kursku oblast) - nećemo razgovarati“, prokomentarisao je predstavnik Kremlja mogućnost pregovora.

Prema rečima pomoćnika predsednika Ruske Federacije, Putinovi predlozi „nisu poništeni, ali u ovom trenutku bi bilo potpuno neprikladno da postoji pregovarački proces“. Tajming mogućih pregovora „zavisi od situacije, uključujući i na bojnom polju“, istakao je Ušakov.
Na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova u julu, šef ruske države je izneo predlog za konačno rešenje sukoba u Ukrajini, koji predviđa neutralan, beznuklearni i vanblokovski status ove zemlje, njenu demilitarizaciju i denacifikaciju, ukidanje zapadnih sankcija Ruskoj Federaciji, kao i priznavanje postojećih teritorijalnih realnosti – suvereniteta Rusije nad oblastima koje su joj se priključile kao rezultat referenduma.
Ruski borci u zoni SVO - Sputnik Srbija, 1920, 19.08.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Ruske snage oslobodile Njujork; U Kijevskoj oblasti odjekuju eksplozije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala