- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemanja je svetski šampion! /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićCeremonija otvaranja Svetskog amaterskog prvenstva u MMA
Ceremonija otvaranja Svetskog amaterskog prvenstva u MMA - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2024
Pratite nas
Srpski MMA borac Nemanja Blagojević (16) pokorio je sve u kategoriji juniora do 120 kg na IMMAF Svetskom prvenstvu, koje je održano u Mubadala dvorani, u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Na oduševljenje publike, mladić od 105 kilograma iz Srbije uspeo je da pobedi rivale iz Ukrajine, Tadžikistana i Kazahstana i time dođe do velike medalje sa najprestižnijeg takmičenja u svetu amaterskog MMA.
Blagojević je ove godine, u aprilu, postao evropski šampion u Beogradu kao deo prve generacije omladinaca, a ušao je u istoriju kao osvajač prvog svetskog zlata za omladinski tim Srbije.
MMA Savez Srbije je u poslednje četiri godine vodio dugu promociju i kampanju za priznavanje MMA sporta u Srbiji, a beleži i niz od 15 medalja sa evropskih i svetskih prvenstava u svim uzrasnim kategorijama.
Time je Srbija postala jedna od deset zemalja koje su pomogle razvoju MMA sporta i omogućila bolje uslove za sve mlade nade ovog sporta, ne samo u Srbiji, već i kao primer u svetu.
Na ovom takmičenju učestvovalo je blizu 900 takmičara iz oko 50 zemalja sa pet kontinenata, a tim Srbije osvojio je dve medalje.
Sudijski čekić - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2024
SPORT
Amerikanka mora da vrati medalju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala